Наемниците от руската частна военна компания Вагнер ще помогнат в

...
Наемниците от руската частна военна компания Вагнер ще помогнат в
Коментари Харесай

Беларуската армия започна учение с бойци на Вагнер до границата с Полша

Наемниците от съветската частна военна компания " Вагнер " ще оказват помощ в образованието на спецчастите на беларуската войска по време на учения на боен полигон покрай границата с Полша, се споделя в изказването на министерството.

Собственикът на " Вагнер " Евгений Пригожин се появи в публикувано през вчерашния ден видео, в което приветства бойците си на беларуска земя и им споделя, че към този момент те повече няма да се бият в Украйна. Той им подрежда да образоват беларуската войска и да събират сили за ново " пътешестване до Африка ". " Може би на някакъв стадий ще се върнем в СВО (специалната военна интервенция в Украйна - бел. ред.), само че когато сме сигурни, че няма да ни принудят да се опозорим ", споделя още Евгений Пригожин. После към бойците се обръща човек, който звучи като съоснователя на " Вагнер " Дмитрий Уткин. " Това не е краят. Това е единствено началото на най-големия международен проект, който ще излезе нескрито скоро ", споделя Уткин и приключва на британски: " And welcome to hell ( " И добре пристигнали в пъкъла! " ).

" Въоръжените сили на Беларус не престават взаимните учения с бойците от ЧВК " Вагнер ", сподели беларуското министерство на защитата.

" През седмицата подразделения на силите за специфични интервенции дружно с представителите на ЧВК ще отработват задания по военна подготовка на военния полигон в Брест ", добави министерството.

Ведомството разгласява фрагменти от ученията в страницата си в " Туитър " и написа  - " На полигона Брестски през днешния ден е горещо, макар дъжда ".

Первые кадры совместной тренировки подразделений сил специальных операций Вооружённых Сил Республики Беларусь и бойцов ЧВК «Вагнер».

На полигоне «Брестский» сегодня жарко, несмотря на дождь.
— Минобороны Беларуси (@MOD_BY)

В петък беларуската държавна телевизия излъчи видеозапис, на който се вижда по какъв начин инструктори на " Вагнер " образоват беларуските сили за териториална защита на стрелбище в Асиповичкия регион, където се намира лагерът, препоръчан на " Вагнер ".

Министерството на защитата на Беларус не оповестява какъв брой бойци на " Вагнер " се намират в Беларус.

Според известие, оповестено на близкия до " Вагнер " телеграм канал " Разтоварване на Вагнер ", в Беларус ще отидат 10 000 наемници на частната войска на Евгений Пригожин. Твърдението е на член на " съвета на командирите " с позивна Маркс. Той показва цифра в коментар на изказването на депутата от Държавната дума Владимир Шаманов, който споделя, че 32 000-33 000 наемници на ЧВК " Вагнер " са подписали контракти с Министерството на защитата, а други 7000-10 000 са с Евгений Пригожин.

Маркс твърди, че цифрата от 33 000 души не дава отговор на истината. Според него по време на войната в Украйна в ЧВК " Вагнер " са взели участие общо 78 000 бойци, от които 49 000 са пленници. По време на завладяването на Бахмут са убити 22 000 наемници, а други 40 000 са ранени.

" Живи и здрави са 25 000, плюс ранените, които се възвръщат. От тях до 10 000 са напуснали и отпътуват за Беларус. Петнадесет хиляди към този момент са излезли в отпуск. Не знам по какъв начин са се формирали 33-те хиляди, които са отпътували в армията ", твърди Маркс.

На 18 юли мониторинговият план " Беларуски гаюн " написа, че в Беларус към този момент има 2000-2500 наемници на ЧВК " Вагнер ". По негови данни от 11 юли насам в Беларус са пристигнали минимум пет колони от наемници, т.е. минимум 382-400 транспортни средства, припомня " Медуза ".

Полша заяви по-рано този месец, че ще изпрати 500 служители на реда за подсилване на сигурността на границата си с Беларус и за справяне с възходящия брой пресичащи границата мигранти, както и с евентуални закани, след пребазирането на наемниците от ЧВК " Вагнер " в Беларус, показва Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР