Наемането на рент-а-кар автомобил е удобно и експресно решение за

...
Наемането на рент-а-кар автомобил е удобно и експресно решение за
Коментари Харесай

За какво да внимавате, когато вземате автомобил под наем?

Наемането на рент-а-кар автомобил е комфортно и експресно решение за вашата отмора, само че осведомени ли сте с “подводните камъни ” при този развой?
В тази публикация ще разгледаме 8 потребни съвета, които да следвате, когато взимате. Често е нужна малко бдителност, с цел да мине вашето пътешестване без стрес и отрицателни прекарвания.

1. Оглеждайте автомобила за драскотини

Дайте си нужното време да обиколите колата и да я огледате деликатно, както извън, по този начин и от вътрешната страна. Ако вероятно откриете вреди по автомобила, погрижете се да уведомите сътрудника, с цел да бъде маркирана вредата в документите ви, преди да сте потеглили. Препоръчително е също да извършите фотоси на автомобила при наемане, които да ви служат като доказателство за положението при наемане.

2. Проверете валидността на документите си

Ако нямате годна персонална карта/паспорт, шофьорска брошура или липсва контролния ваучър, всяка една рент-а-кар компания ще бъде принудена анулира вашата резервация или ще ви помоли да посочите различен водач с годни документи.

3. Проверете валидността на дебитната/кредитната ви карта

При наемането на автомобила, наемателят е задължен да остави депозит с дебитна или кредитна карта (Visa или Mastercard), издадена на негово име. Банковата карта би трябвало да е с годност най-малко до края на наема. Депозитът е със период на годност от 25 дни след началото на наема. Ако наема е с дълготрайност над 25 дни, клиента би трябвало да посети най-близкия офис на компанията преди 25-тия ден, с цел да остави нов депозит за автомобила.

4. Проверете политиката за гориво

Автомобилът се дава с цялостен контейнер и по условия на контракта би трябвало да бъде върнат с цялостен контейнер. При връщане на автомобила с повърхностен контейнер, клиентът заплаща такса за изчезналото гориво. Електромобилите се дават със заряд от 80% до 90%. При връщане на електрически автомобил със заряд на батерията под 80%, клиентът заплаща изчезналата електрическа енергия. Затова е целесъобразно да се оглеждате за бензиностанции авансово при взимане на колата, с цел да може да заредите бързо при връщане.

5. В същия офис ли ще върнете наетия автомобил?

Ако обмисляте да наемете кола от София и да я върнете във Варна, то не би трябвало да забравяте, че компанията ще ви начисли такса за еднопосочен наем. Това се постанова, тъй като автомобилът по-късно би трябвало да бъде върнат назад в София, което е обвързвано с спомагателни разноски за компанията.

6. От млад водач ли ще се кара колата?

Повечето компании за коли чартърен изискват водача да има навършени най-малко 21 години и най-малко 1 година стаж като водач. А при резервация на постоянно условие е водача да има навършени 23 или 25 години.

7. В работно време ли ще посетите офиса?

Обичайното работно време на рент-а-кар офисите е от 09:00 до 19:00ч, с изключение на на офисите в летищата, които работят непрекъснато. Имайте поради, че при приемане или връщане на автомобил в извънработно време се начислява спомагателна такса.

8. Обмисляте ли излизате в чужбина?

Наеми отвън страната са вероятни при предварителна поръчка и утвърждение до прилежащи на България страни (Гърция, Северна Македония, Сърбия, Румъния и европейската част на Турция). Не би трябвало да забравяте, че се начислява административна такса според от наетия клас автомобил. Посочената административна такса е при посещаване на една от изброените страни. За всяка последваща страна, клиентът заплаща спомагателна такса в размер 50% от таксата за първата страна.

Бонус препоръки: какво е неразрешено да вършиме с наетия автомобил?
Пушене в автомобилаПреотдаване автомобил чартърен на трети лицаУправляване под влияние на алкохол или упойващи веществаСамостоятелен ремонтВземане на присъединяване в състезанияТеглене на друго МПС или ремаркеПолзване за обучаване на неопитни шофьориНеспазване на фабричен спецификации по товароподемност и/или брой пътнициПредаване на автомобила на трети лица, непосочени в контракта за наемУправление на автомобила отвън пътната настилка и по офроуд пътищаПревоз на животниИзползване за търговски цели, реализиране на заплатен транспорт на хора, артикули и други
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР