Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласува днес назначението на Цветанка

...
Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласува днес назначението на Цветанка
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк с нов главен директор

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласоподава през днешния ден назначението на Цветанка Минчева за ръководител на Управителния съвет и Главен изпълнителен шеф на най-голямата банка у нас. Назначението предстои на утвърждение от БНБ и регистрация в Търговския указател.

След приемане на всички утвърждения от регулаторите и регистриране по партидата на банката в Търговския указател,  Цветанка Минчева публично ще заеме новата позиция.

Цветанка Минчева, понастоящем зам. основен изпълнителен шеф в УниКредит Банк Румъния, ще поеме поста от Теодора Петкова, която при започване на май беше назначена за шеф на УниКредит за Източна Европа и дава отговор за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и отчасти за Русия. До регистриране на назначението на Цветанка Минчева в Търговския указател, Теодора Петкова ще извършва двете позиции - на Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк и шеф на УниКредит за Източна Европа.

 „ Много се веселя, че Цветанка поема нова роля, откакто сполучливо мина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, по този начин и в Румъния, като постоянно е демонстрирала мощна ангажираност и фокус върху резултатите “, разяснява Теодора Петкова. И добавя:

„ Тя е умел водач във финансовия бранш, има задълбочени знания и схващане за бизнеса и верните лидерски умения, с цел да продължи триумфа на УниКредит Булбанк. Щастлива съм да я поздравявам вкъщи в новото й роля и се веселя, че е определена от нашата вътрешна линия за развиване, което демонстрира непрекъснатия ни ангажимент към хората и удостоверява вниманието ни към многообразието и салдото сред половете. “

Цветанка Минчева стартира кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 година През годините е заемала разнообразни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за създаването и развиването на различните канали в банката.

От 2007 година Цветанка взе участие в координацията и развиването на различни канали за дистрибуция, като е приета за забележителния си принос и въвеждането на нововъведения в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 година до края на 2017 година е шеф Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развиването на банкиране на дребно, както и за внедряване на нововъведения в разнообразни сфери на банката. 

През 2017 година Цветанка става Директор Глобално банково обслужване като сполучливо осъществя голям брой стратегически и трансформационни планове.

От юли 2020 година тя заема длъжността заместител основен изпълнителен шеф на УниКредит Банк Румъния.

Има икономическо обучение, приключила е и MBA стратегия по интернационален бизнес в MIB School of Management в Италия.

За УниКредит Булбанк

Обслужвайки повече от един милион клиенти, УниКредит Булбанк е водещата банка на българския пазар като номер едно по активи (24.8 милиарда лева.), депозити (19.7 милиарда лева.) и корпоративни заеми (8.7 милиарда лева.) към края на март 2021 година

Банката е част от групата на УниКредит, сполучлива паневропейска комерсиална банка. УниКредит предлага както локална, по този начин и интернационална експертиза на своите клиенти, като им обезпечава непостижим достъп до водещи банки на своите 13 съществени пазара посредством своята европейска банкова мрежа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения.

Възползвайки се от интернационална мрежа от представителства и клонове, УниКредит обслужва клиенти в други 16 страни по света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР