Надзиратели в затворите излизат на протест пред Министерството на правосъдието.

...
Надзиратели в затворите излизат на протест пред Министерството на правосъдието.
Коментари Харесай

Нов протест. И надзирателите в затворите се надигнаха

Надзиратели в пандизите излизат на митинг пред Министерството на правораздаването. Преди ден недоволните чиновници изпратиха позицията си с осем въпроса към министерството.

От Синдиката на чиновниците в пандизите в България задават въпрос към Министерството на правораздаването дали планува да заложи нарастване на заплатите в секторите Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " в плана за Бюджет за 2023 година.
-->
В позицията си надзирателите упорстват да получат от ведомството повсеместен разумно привързан проект с разбор за поетапно прекосяване от разбъркан към 12-часов режим на работа в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ".

От синдиката показват също, че Комитетът срещу изтезанията към Съвета на Европа и европейските правила за пандизите е издал рекомендации в последния си отчет, касаещ системата на пандизите у нас. Те желаят правосъдното министерство да излезе с позиция по въпроса и да разяснява обществено констатациите от предходни отчети за положението на пандизите.

От организацията упорстват още да получат проекти за предварителна защита и противопоставяне на експанзията против чиновниците в пандизите, както и за прилагане на отсрочения не по виновност на надзирателите заплатен годишен отпуск от минали години в размер на общо над 100 000 работни дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР