Надзиратели и съдебни охранители излязоха на протест пред Съдебната палата

...
Надзиратели и съдебни охранители излязоха на протест пред Съдебната палата
Коментари Харесай

Надзиратели и съдебни охранители на протест в Бургас

Надзиратели и правосъдни охранители излязоха на митинг пред Съдебната палата в Бургас. Причините за недоволството им са ниските заплати. Председателят на националния профсъюз " Охрана " Петко Чалъков разкри, че мирният митинг е кръстен заседание навън.

" Изкара ни на митинг несъблюдение на задължения от страна на министъра на правораздаването Надежда Йорданова. В работния проект бе планувано да се усилят заплатите на всички чиновници с по 300 лв. от 1 юли като противоинфлационна мярка. За страдание нарастването е единствено с 125 лв.. Министърът ни сервира дълбоки извинения, че се е получило по този начин. Че не било разяснено за какво по този начин ще се получи. Но в последна сметка от 29,5 милиона бяха отпуснати към 11 милиона. Министърът продължава да твърди, че нарастването ще е 300 лв., от което надали не излиза, че синдикатите подвеждат своите членове ", сподели Чалъков пред " Нова ".

Една от служителките пък разкри, че не са им увеличавали заплатите от април 2020 година " От тогава инфлацията се увеличи много съществено, тъй че тези 125 лв. са извънредно незадоволителни ", сподели тя
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР