Надявам се законопроектът за социалната икономика да бъде приет от

...
Надявам се законопроектът за социалната икономика да бъде приет от
Коментари Харесай

Бисер Петков: Надявам се законопроектът за социалната икономика да бъде приет до края на юли

Надявам се законопроектът за обществената стопанска система да бъде признат от Народното събрание до края на юли. Това сподели през днешния ден във Варна министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който взе участие в Европейската конференция " Социалната стопанска система като ефикасен модел за обществено включване, обществено предприемачество, обществени услуги, претовареност ". Той посочи, че законопроектът е подготвен и към този момент завършва публичното му разискване, предава Българска телеграфна агенция.

Концепцията за закона за обществените услуги беше оповестена за публично разискване и в нея има ново виждане за задачата на обществените услуги, разяснява още министърът. По думите му има основни оферти, свързани с планирането на обществените услуги - основаване на карта на националните услуги, която да е на база на разбор на потребностите.

Има основни промени при доставчиците на обществени услуги, с по-широко присъединяване на така наречен в този момент външни снабдители, изясни Петков. Той добави, че счита, че концепцията е много задълбочена и дава главните насоки за промени в бъдещото законодателство.

През тази година националният конгрес на доставчиците на обществени услуги за първи път прерасна в европейска конференция, сподели ръководителят на Националния алианс за обществена отговорност Георги Георгиев. Той уточни, че във форума вземат участие повече от 350 души от съвсем всички европейски страни. На откриването на конференцията, с изключение на министър Петков, участва и ръководителят на парламентарната комисия по труда, обществената и демографска политика Хасан Адемов. Форумът продължава и на следващия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР