Надявам се МВнР да е в постоянна връзка с нашето

...
Надявам се МВнР да е в постоянна връзка с нашето
Коментари Харесай

Йотова: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

„ Надявам се Министерство на външните работи да е в непрекъсната връзка с нашето дипломатическо посланичество в Москва ", сподели тя.

Ако се наложи, България би трябвало да изтегли българите от Русия. Това сподели Илияна Йотова пред публицисти, откакто водачът на частната войска „ Вагнер ” Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката. Пригожин съобщи, че стартира да си отмъщава и прикани бойците си за тръгнат към Москва в " Поход за правораздаване ".

„ За страдание войната стигна до стадий, в който доста мъчно ще има връщане обратно. Продължавам да считам, че е нужен международен конгрес, на който да се прегледа спорът в Украйна. Надявам се Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с нашето дипломатическо посланичество в Москва ", изясни Йотова. От външното ни министерство оповестиха за Българска телеграфна агенция, че наблюдават обстановката в Русия. 

Относно политическата конюнктура в страната, тя сподели следното:

„ Ще забележим какъв ще бъде отговорът през днешния ден на една от партиите в ръководещата коалиция. Вчера тези 7 условия ми прозвучаха като 7 ултиматума. Не считам, че в едно ръководещо болшинство би трябвало да се работи по този начин. По-скоро би трябвало да се търси консенсус. Нашата позиция постоянно е била за устойчиво държавно управление ".

За претендента ни за български еврокомисар:

„ Тази кандидатура ще бъде подложена на доста сериозен изпит и полемика в Екологичен потенциал. Нека да не си припомняме какво се случи преди години, когато една такава беше отхвърлена ”, изясни Йотова.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР