Надявам се каквото и да се случи с този парламент,

...
Надявам се каквото и да се случи с този парламент,
Коментари Харесай

Омбудсманът: Надявам се каквото и да се случи с парламента, той да успее да приеме важните закони

Надявам се каквото и да се случи с този парламент, той да успее да одобри най-малко законите, които сега са на дневен ред. Това сподели в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент.

Тя даде за образец Закона за колекторските компании. Ковачева напомни, че той беше в Народното събрание, тя е направила и своите оферти сред първо и второ четене.

„ Радвам, се че най-малко на първо четене бе признат. И този Парламент считам, че - каквото и да се случи с него - би следвало този закон най-малко да го одобри, с цел да може да има отбрана във връзка с жителите от колекторските компании. Защото сега хората губят своите приходи, инфлацията пораства. В същото време задълженията им не понижават и колекторските компании ги тормозят. А хората няма от кое място да вземат тези пари. ”

Ковачева е безапелационна, че жалбите на хората, които се оплакват до омбудсмана, са съответни на обстановката, в която се намираме. „ Онова, което вълнува хората, са цените на тока, парното, водата, качеството, пенсиите, ниските приходи, " сподели тя.

Към изброяването на нерешените проблеми, с които са я сезирали жителите, Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент уточни и сбърканите винетки – тогава, когато хората объркат номера на колата си при онлайн пазаруване и се натрупат санкции в хиляди. „ Имам тъжби, че 3 500 лева един водач беше натрупал от санкции за винетки, до момента в който разбере, че е има неточност, ” уточни омбудсманът.

„ В момента в случай че поправите грешката, това ще работи единствено отсега нататък. Аз предлагам да работи сега, в който е купена винетка, с цел да има съображение да отпаднат санкциите и обезщетителните такси. Ето това предложение внесох през февруари. До в този момент единственото придвижване беше, че във вторник имаше съвещание на първо четене да бъде прегледано, само че нямаше кворум и то отпадна ”.

По думите на Ковачева единствено предходната година институцията е сезирана с проблеми от над 65 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР