Надявам се да спрат да рекламират. Не правете реклама! Ако

...
Надявам се да спрат да рекламират. Не правете реклама! Ако
Коментари Харесай

Go f**k yourself: Гневът на Мъск към рекламодателите роди токен за 25 млн. долара.

" Надявам се да спрат да популяризират. Не правете реклама! Ако някой ще се пробва да ме изнудва с реклама, изнудва ме с пари, вървете на майната си (Go fu** yourself). Върви на майната си. Ясно ли е? Надявам се да е. "

Така по време на конференция на DealBook на 29 ноември притежателят на X Илън Мъск се обърна към рекламодателите, които напуснаха притежаваната от него мрежа, известна до скоро като Twitter. Големи компании като Disney се изтеглиха от обществената мрежа, която след влизането на Мъск все по-често става платформа за тирада на омразата, антисемитски изявления, даже и на самия Илън, както и за много подправени вести.

Повод за гнева на Мъск беше въпрос на водещия на сцената Андрю Рос Соркин, редактор на DealBook (инвестиционната секция на New York Times), дали компанията му може да оцелее след протеста на рекламодателите и намалелия брой на чиновници. Мъск бе комбинация от примирение, провокационен, само че и признаващ грешките си до този миг. Личеше си, че прави всичко по силите си, с цел да покаже, че е самостоятелен от рекламодателите.

По-интересното е, че след обръщението на Мъск към рекламодателите, напуснали Twitter (вече X), беше основан токен с име GFY (Go fuck yourself), който незабавно завоюва вниманието на спекулативните консуматори, търгуващи шиткойни на децентрализирани тържища като Uniswap.
Реклама
За по-малко от 24 часа, цената на токена набъбна от със стотици проценти и доближи пазарна капитализация от над 25 млн. $. Това не е частен случай, последно Илън беше повода и за изработката на токена Grok, който доближи даже по-големи триумфи и пазарна капитализация от над 200 млн. $, когато представяше конкурентния си артикул обвързван с AI преди 3 седмици. Twitter бе закупен и благодарение на Binance, която взе участие с 500 млн. $ стратегическа инвестиция, като обществената мрежа е основен канал за вести и връзка в криптосектора.
Цената на GFY. Източник: Coinmarketcap
Двата плана не се асоциират по никакъв метод с някаква активност или полза, те просто " съществуват " като търговия на разказа, основан и маркетиран от самото въздействие на Мъск. Изключително евентуално е да забележим и последвали токени, основани от анонимни консуматори, в последващи събития свързани с Мъск, тъй като те към този момент се трансформират в тренд и зеления пазар разрешава на мнозина да " играят " с част от облагите си. Подобни токени могат и биват създавани от изцяло инцидентни консуматори и са извънредно елементарно манипулируеми, тъй като стартират с извънредно ниски пазарни капитализации. И който влезе първи може и да завоюва нещо - за останалите няма никакви гаранции.
Свързани публикации Сам(о) Олтман ще ни избави 23 ноември 2023, 14:15 SpaceX отново опита да изстреля в космоса Starship – най-мощната ракета, правена в миналото 18 ноември 2023, 17:10 Tesla ще създава на ниска цена модел за 25 хиляди евро в гигазавода си в Берлин 7 ноември 2023, 07:57
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР