Надявам се, че президентът ще се вслуша в разумния глас

...
Надявам се, че президентът ще се вслуша в разумния глас
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ: Мафията иска вето върху Закона за енергетиката

Надявам се, че президентът ще се вслуша в рационалния глас на българския бизнес, който се опълчва твърдо на далаверите в енергетиката. Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев. Преди ден работодателските организации изпратиха писмо до президента Румен Радев, в което упорстват той да не постанова несъгласие върху признатите промени в Закона за енергетиката. Според Домусчиев промените са една доста добра стъпка за реализиране на цялостна промяна в бранш “Енергетика ”.

“Енергийната мафия няма интерес да има промени и промени и ние имаме информация, че избрани лобита ще опитат да заблудят президента и да спрат измененията в Закона за енергетиката. ”, добави ръководителят на КРИБ. Той подсети, че всички политически сили, показани в българския парламент, са подкрепили огромна част от новите текстове на закона. “Но имаше такива параграфи, в които ясно си проличаха лобистките ползи на енергийната мафия. Такъв е този, който оряза опцията централи като Топлоелектрическа централа “Варна ” и Топлоелектрическа централа “Бобов дол ” и други да влязат на контролирания пазар с цени два пъти и повече над пазарните.

Това е неприемливо и щеше да докара до над 20% нарастване в цената на тока за жителите ”, уточни Домусчиев. Другият образец, който той даде, е параграфът, с който да се върнат преференциалните цени на огромна група ВЕИ-та. И подсети, че има решение на Конституционния съд, че те не би трябвало наново да бъдат финансирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР