Надявам се, че през следващите дни ще надделее разумът. България

...
Надявам се, че през следващите дни ще надделее разумът. България
Коментари Харесай

Йотова: Надявам се разумът да надделее

Надявам се, че през идващите дни ще надделее разсъдъкът. България има потребност от доста устойчиво държавно управление. Правителство, което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за правда, за правила и за икономическо развиване. Предизвикателства, които надалеч надвишават партийния нарцисизъм. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи БГНЕС.

„ За това се надявам през идващите дни разсъдъкът в действителност да надделее и да стартират договаряния тъкмо за тези най-важни цели. Оптимист съм, тъй като това чакат и българските жители. Ако партиите още веднъж се затворят в себе си и решат да отидат на трети вид, на още едни избори тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ. В това съм уверена “, счита Йотова.

Според вицепрезидента ниската изборна интензивност на отминалите предварителни парламентарни избори би трябвало да бъде предмет на сериозен разбор от всички политически обединения.

„ Буквално би трябвало да се прегледа секция по секция, да забележим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко нямам доверие, че машините ги стопираха, че ги спря ваканцията, както и отиването на море. Задава се различен огромен въпрос – дали хората не съумяха да намерят за кого да гласоподават? “, попита вицепрезидентът.

Обвиненията в подмолни игри, отправени от някогашните ръководещи от ГЕРБ към президентството, Илияна Йотова разяснява по този начин: „ Това му остава на господин Борисов, да пуска подправени вести в общественото пространство. Реалистичното е единствено едно, никой не желае да си има работа с ГЕРБ и да взе участие в последващо държавно управление с тях “.

На въпроса може ли втори длъжностен кабинет у нас да задълбочи политическата рецесия, вицепрезидентът отговори: „ Първо би трябвало да има политическа рецесия, с цел да се стигне до втори длъжностен кабинет. Не считам, че това е положителният излаз за България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР