Надуваемите дюшеци лесно се обръщат и животът на детето във

...
Надуваемите дюшеци лесно се обръщат и животът на детето във
Коментари Харесай

Спасители със съвети как да спасите децата си след трагедията в морето край Елените

Надуваемите дюшеци елементарно се обръщат и животът на детето във водата може да се окаже заплашен. Това предизвести старши-спасителят Веселин Илиев от Северния плаж в Бургас. Той застана пред камерата на бТВ, с цел да разяснява нещастието в Елените.

„ Вчера там се удави дете от Румъния. То е влезнало във водата с надуваем дюшек. Морето го е завлякло във вътрешността, а майка му, която е била и с по-малко дете, не е съумяла да реагира “, сподели водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

„ Те са били на неохраняем плаж. Докато потърси и откри помощ, детето се е удавило “, добави той.

Според старши спасителят Веселин Илиев надуваемите дюшеци са рискови, тъй като и при най-малкото наклоняване на тялото, доста елементарно се обръщат и в случай че детето не умее да плува, се удавя. Това става за елементи от минутата, предизвестява той.

„ Ако сте във вътрешността с надуваем дюшек и няма кой да ви помогне, е значимо да се опитате да се задържите в центъра му. Не правете никакви непотребни придвижвания, с цел да не се обърнете. Викайте за помощ! Опитайте се да се придвижите към брега. Има два метода. Може с ръце, или с крайници “, сподели още Илиев.

Колегата му Петър Русев, който също е старши-спасителят на Северния плаж в Бургас, пък предлага децата да имат надуваеми избавителни жилетки, с които не може да потънат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР