Надрусаният психопат Георги Семерджиев, който на 5 юли 2022-а отне

...
Надрусаният психопат Георги Семерджиев, който на 5 юли 2022-а отне
Коментари Харесай

ЦИРКАДЖИЯ: Георги Семерджиев се прави на луд – влачи Библия в затвора

Надрусаният умопобъркан Георги Семерджиев, който на 5 юли 2022-а лиши живота на две млади дами при злокобно ПТП на бул. „ Черни връх “ в София, се прави на вманиачен зад решетките и постоянно използва опиати, дочу „ Уикенд “ от собствен човек в Софийския централен затвор.

Според психическо проучване проваленият футболист, татуиран като сръбска лафка, в действителност е прочувствено неустойчив и има много дефицити, като диалозите му с личния състав се лимитират до това, че скоро щели го пуснат, тъй като шефовете на пандиза били негови хора. От самото начало на мярката за задържане под стража приема наказването за незаслужено и сякаш не знае за какво е в пандиза – с две думи, прави се на вманиачен.

За да затвърди новия си имидж, Семерджиев върви непрекъснато с Библия в ръка и цитира псалми, като през последните 2 месеца най-малко видимо е станал доста набожен.

Всъщност се оказва, че Георги Семерджиев се добрал до верните хора зад решетките, които против съответното възнаграждение му обезпечили таблет и телефон с достъп до интернет, с които времето в килията да минава бързо и прелестно, до момента в който жертвите му – 21-годишната Хариет Стефанович от София и 26-годишната пловдивчанка Христина Дилева гният в гроба, ядосва се източникът ни.

„ На всички е ясно по какъв начин става това, Георги Семерджиев въобще не е изолиран случай. Плащаш си на шефовете и получаваш съвсем всичко – от телефони до всевъзможни опиати, корупцията е повсеместна “, призна информаторът на „ Уикенд “.

Георги Семерджиев е настанен в Централния софийски затвор на 7 февруари в тежкото крило – зоната за нараснала сигурност на първа групата подсъдими, които се държат в непрекъснато заключени пространства без право на присъединяване в групови мероприятия, тъй като е упрекнат за закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост над 15 години или пожизнен затвор; жестоко или редовно е нарушавал открития в пандиза ред, с което застрашавал сигурността в пандиза, осъден е голям брой пъти през последните няколко месеца за потребление на мобилен телефон и приложимост на опиати.

Да си набавиш дрога зад решетките не било никакъв проблем. Любопитно е, че Семерджиев е покровителстван от заместник-началника по сигурността Росен Димчев.

Откакто е в панделата, джигита-уибец е в дълготраен спор с прокурорския наследник Васил Михайлов. Преди два месеца синчето на някогашния зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов, който едвам на 19 години към този момент е обвиняем по 8 закононарушения, влиза в килията на Семерджиев, където достъпът е стеснен, само че това някак е останало неусетно от началника на сигурността, и се сбиват грубо.

След мелето и двамата са с травматични увреждания, за което има формирани формуляри от медицински експерти. Поради особения си манталитет, надрусаният джигит е настанен в първа група, 18- а килия – изцяло самичък, с цел да не пораждат проблеми.

Източникът ни оповестява още, че Георги пазари постоянно от лавката на пандиза за съществени суми от порядъка на 200 – 300 лв., които му се превеждат от външни лица по неговата сметка, и това не се управлява от затворническите управляващи евентуално съзнателно. Тарикатът не е разговорлив нито със пандизчиите, нито с личния състав, здравословно като цяло е доста добре, изяжда си цялата храна, която му се поставя.

Двойното ликвидиране отпреди година се трансформира в нарицателно за прогнилата от корупция страна. В пледоарията на прокуратурата по време на процеса против Семерджиев, на който наркотизираният келеш получи присъда от 20 години затвор, стана ясно, че сред 2008 и 2022 година на подсъдимия са били издадени рекордните 48 акта и 6 фиша за разнообразни нарушавания на пътните правила.

Реклама

Прокуратурата посочи и множеството утежняващи виновността условия в тази ситуация – недееспособност, приложимост на опиати, предходни нарушавания и осъждания, шофиране с висока скорост, минаване на червен светофар и бягство от местопроизшествието. Обвинението напомни още, че единствено към месец преди злополуката Семерджиев е хванат да кара колата си след приложимост на метамфетамини, само че тогава е съумял да избяга, а по-късно въобще не е бил издирен и задържан.

Софийска градска прокуратура обърна внимание и на злокобния метод, по който починаха двете млади дами – Хариет Стефанович е била притисната в решетка и бетонен парапет на подлеза на кръстовището, а Христина Дилева е ударена от предната част на автомобила на Семерджиев с висока скорост. Според експертизите по делото, джигитът карал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 метра.

От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при диалог с психиатър Семерджиев e споделил, че е употребявал „ понякога “ амфетамин, метамфетамин и други субстанции, както и че „ може би “ е взел метамфетамин от 5 до 7 дни преди задържането му.

След двойното ликвидиране поставят повече камери за скорост

Година след жестоката злополука, в която Георги Семерджиев блъсна и умъртви Хариет Стефанович и Христина Дилева на бул. „ Черни връх “ в София, нищо не се е трансформирало на лобното им място. Младите дами изгубиха живота си, откакто бяха пометени от джипа му. След двойното ликвидиране на мястото не са направени основни промени, откри „ Уикенд ”.

„ В законодателно отношение промени не са настъпили, в организационно – има обещания за повече камери за скорост. Не сме ги видели още. На това кръстовище кой знае какви промени не могат да се създадат, тъй като то е основно. Скоростта във всички цивилизовани страни не се управлява с физическо наличие, а със стационарни камери. Следващият стадий е бърза събираемост на наложените санкции “, сподели Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

По думите му не е допустимо в София да има едвам 3 стационарни камери за скорост. Тодоров чака да се одобри мярка, с която при съществуване на санкции водачите да не могат да преминат годишен механически обзор, което съгласно него ще промени държанието на водачите.

При злополуката на бул. „ Черни връх “ Георги Семерджиев кара след приложимост на опиати и с подправена шофьорска брошура. Оттогава до през днешния ден против него бяха повдигнати 5 обвинявания, в това число за причиняване на гибел по несъобразителност. Той получи присъда от 20 години на първа инстанция.

Хариет отказала да замине в Нидерландия, обичала България

„ Много мъчно измина тази една година. Често отивам на мястото на катастрофата… вижда ми се необикновено по какъв начин може да се случи на такова голямо пространство. Още не са се взели никакви ограничения за това кръстовище ” – това показа преди дни Диана Стефанович, майка на една от жертвите на наркомана – Хариет.

„ Моята щерка беше веселячка, зодия Стрелец. Беше доста влюбена, любовта бе над всичко за нея. Предложих ѝ да отидем в чужбина при брат ѝ в Нидерландия. Но тя ми отказа… сподели, че обича България. Оказа се родолюбка ”, описа в тв изявление дамата. „ Всичко е ужасяващо. Не ги разбирам тия неща и по какъв начин най-после ще се окаже непредпазливост… какво значи да отнемеш живот по несъобразителност?! Присъдите за такива закононарушения би трябвало да са доживотни ”, безапелационна бе опечалената майка. В умозаключение тя уточни, че в нито един миг не е желала да каже нещо на Георги Семерджиев.

„ Той няма усеща, няма ценностна система. В един миг подскачаше, радваше се, не видях никакво разкайване у него. Нищо не изпитвам към него ”, въздъхва сломената Диана Стефанович.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР