Надпреварата за поставяне на камери с все повече мегапиксели в

...
Надпреварата за поставяне на камери с все повече мегапиксели в
Коментари Харесай

През 2022 година ще видим първите 200-мегапикселови камери в мобилн

Надпреварата за слагане на камери с от ден на ден мегапиксели в смарт телефоните от най-голям клас няма да спре и през идната година. Още този септември Samsung разгласи, че е създал специфичен 200MP ISOCELL HP1 датчик, който ще предложи и на другите марки, които създават смарт телефони.

Заради високата му цена до в този момент нито един производител обаче не го е сложил в собствен модел. Самите мениджъри в корейската компания оповестиха, че няма да разчитат на него за своите флагмани най-малко до 2023 година.

Оказва се обаче, че Motorola и Xiaomi имат сериозен интерес към него и към този момент са поръчали бройки от камерата за своите идни модели. Новината разкрива меродавен източник в Twitter, прочут с достоверната си вътрешна информация и при предходни случаи.

Според изтеклите данни производителите ще слагат специфичния и рекорден до този миг датчик за камера в свои флагмани.  Те ще се появят на пазара във втората половина на идната година.

В интерес на истината обстановката бе сходна и при предходния връх – 108-мегапикселовия датчик, появил се през 2019 година. Първият смарт телефон с него бе дело на Xiaomi, макар че той още веднъж бе създаден от Samsung. Това се случи чак при започване на 2020 година, когато предходният връх при датчиците бе подложен в Galaxy S20 Ultra.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР