Надeжда Ушева от отдел Култура на ДУМА бе отличена с

...
Надeжда Ушева от отдел Култура на ДУМА бе отличена с
Коментари Харесай

Галерия Икар раздаде награди за юбилея си

Надeжда Ушева от отдел " Култура " на ДУМА бе отличена с благодарствена грамота за дългогодишно медийно партньорство и поддръжка и за разпространение активността на столичната изложба " Икар ". С благодарствени грамоти бяха удостоени и Холдинг " България Платинум Груп ", притежател на едноименния бизнес център в София, и Петя Пейчева от София, дълготраен чиновник за връзки с обществеността на галерията за интервала от 1999 до 2014 година Арт салонът отличи и художници по случай 20-годишнината си.

Награда пластика " Икар " за най-успешна изложба-живопис " Необятното " за първия креативен сезон на 2019 година и за сполучливо интернационално присъединяване на арт ревюто в Лондон, състояло се от 5 до 7 юли т.г., бе присъдена на младия създател Стефан Прокопиев от София. Пластиката е направена от скулптора Александър Пройнов. Плакет " Икар " за дълготрайно креативно съдействие в региона на живописта (стил наивизъм), бе връчен на Владимир Шунев от Кюстендил. Той е направен от скулптора Юри Дерменджиев. С плакет " Икар " за втория креативен сезон на 2019 година бе отличен Евгени Петров от Пловдив за изложбата " Алхимия на щастието ".

Грамоти за интензивно присъединяване в най-голямото арт ревю в Лондон получиха и художниците Светлозар Недев от Стара Загора, Иван Гайдаров от Казанлък, Петър Дарковски от Видин, Минка Добрева от Стара Загора, Марияна Стефанова от Банско, Румяна Маркова от София (посмъртно). Грамоти за дългогодишно съдействие в региона на изобразителното изкуство и за сполучливо присъединяване в креативните планове на галерията взеха Полина Герджикова от София, Венета Неделева от София, Александър Янакиев от Кюстендил и Любомир Марков от Пловдив. След церемонията по награждаването гостите имаха опция да прегледат юбилейната сборна галерия " Коледна импресия ", която продължава до 10 януари в изложба " Икар ", ул. " Бачо Киро " 26-30.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР