Надали кризата в Сирия ще бъде преодоляна. Това заяви пред

...
Надали кризата в Сирия ще бъде преодоляна. Това заяви пред
Коментари Харесай

Алекс Алексиев не очаква кризата в Сирия да бъде преодоляна

Надали рецесията в Сирия ще бъде преодоляна. Това съобщи пред БНР Алекс Алексиев, ръководител на Центъра за балкански и черноморски проучвания.

Според него на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации довечера Русия ще наложи несъгласие за изпращане делегация в Сирия. Американците - ще работят с или без решение на Съвета за сигурност. Чака се идване на корабите на обещано състояние. В началото на седмицата ще има удар, безапелационен е Алексиев.

" През всички тези години не съм чувал да се приказва за бомбардиране постройката на военното министерство в Дамаск, където има съветски съветници. В момента това се чува, което е знак, че се мисли за доста сериозен удар. До 4-5 дни ще се види какво ще стане до момента в който пристигна самолетоносачът ", сподели Алексиев.

" Според мен е решено, че ще има офанзива от страна на Съединени американски щати, минимум от Франция и Англия. Възможно е и други да се причислят. Проблемът не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Преди година също имаше незаконно ползване на токсичен газ от страна на Асад против неговия личен народ. Не може повече да се търпи! Това, което ще последва, без значение от машинациите на Русия в Съвета за сигурност, ще има доста мощен удар, доста по-силен от предходната година ", сподели Алексиев.

Той напомни, че преди една година американците изстреляха 59 ракети в една база в Сирия, от която започнаха нападенията с токсичен газ против един сирийски град. По всяка възможност ударът ще бъде доста по-широк, предвижда Алексиев. Въпросът е до какъв брой просторен ще е ударът, ще стане със или без единодушието на Русия. Надали ще има единодушие от Русия, сподели Алексиев. Русия се слага в една неизгодна обстановка - да се сдружава с човек, който използва токсичен газ, съобщи анализаторът.

В отговор на репликата, че не е потвърдена използването на токсичен газ от страна на Асад (в град Дума - б.р.), Алексиев запита - от какво са умрели тези хора. В отговор на догатката, че това е монтаж, Алекс Алексиев възкликна: " Глупости! " и продължи тезата си, че в последните години Асад бил използвал токсичен газ в 213 случаи. Не постоянно газът бил гибелен като зарин, постоянно бил хлорин и други, сподели ръководителят на Центъра за балкански и черноморски проучвания.

" Никой в света не се съмнява в това. Аз недоумявам за какво Русия се слага в това състояние - за някакви си мизерни бази, които има там. На запад има освен единогласие, допустимо е и арабски страни да вземат участие - Саудитска Арабия, даже Катар ", сподели Алексиев.

" Не разбирам за какво Асад продължава да прави тези работи, в случай, че печели войната. Фактът, че продължава да работи в такива вещества, значи, че не го интересува интернационалното мнение, съобщи Алексиев.

В отговор на въпрос, че Асад няма интерес да употребява газ, Алексиев сподели: " Не го разбирам ". Няма доказателства, че той губи войната, което би било причина да употребява крути ограничения (като потреблението на газ - б.р.).

На въпрос може ли офанзива към Сирия да е въведения към по-голям боен спор сред главните играчи и сред Съединени американски щати и Иран, най-много, Алексиев предвижда, че спорът с Иран ще се задълбочи.

Новият консултант на американския президент Доналд Тръмп - Джон Болтън, от дълго време твърди, че договорът за нуклеарната стратегия, подписан по време на Барак Обама, е неблагоприятен за американците.

След седмици Доналд Тръмп би трябвало да покаже пред Конгреса, че договорът е преференциален за Америка, само че това няма да стане. Това ще докара до спор сред Европа и Америка от позиция на контракта с Техеран и утежняване връзките с Техеран. Едно разкъсване с този контракт значи нови наказания на Америка против Иран, изясни Алекс Алексиев.

В коментар на информацията, че Русия обмисля ответни ограничавания на артикули и услуги на американски компании и на други страни - храни, първични материали, медикаменти, създадени в Съединени американски щати, в това число алкохол, цигари, програмни артикули, анализаторът отговори:

" Да се постановат ограничения против произвеждане на медикаменти, създадени в Съединени американски щати е автогол. По данни на Русия 75% от електрониката, нужна за градеж на ракети, идва от запада. Подобни ограничения са бутафория ", счита Алекс Алексиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР