Над страната вече се разположи средиземноморски циклон, който носи дъжд

...
Над страната вече се разположи средиземноморски циклон, който носи дъжд
Коментари Харесай

Без слънце тази седмица, очакват ни дъждове

Над страната към този момент се разположи средиземноморски циклон, който носи дъжд и неприятно време . Атмосферната циркулация над Европа основава условия за по-продължителен интервал на време с валежи, типично пролетно по своя темперамент. Тези условия ще се запазят и в идващите дни.

Днес е разгласен жълт код за интензивни превалявания в 16 области в Западна, Централна и Южна България .
 iStock/Getty Images
Предупреждението е в действие за регионите на Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Прогнозираните количества на преваляванията за денонощието е към 25 до 35 л/кв.м., като в обособени, основно планински региони са вероятни и повече. Очакваните количества на преваляванията са към 25 до 35 л/кв. м, в планинските региони е допустимо да вали и повече.
 iStock/Getty Images-->
Още довечера преваляванията ще стартират да отслабват, само че няма да спрат.

Ниско налягане над южните елементи на Европа и Средиземноморието основава условия за валежи над Балканите в интервала чак до началото на идната седмица. С спирания съвсем всеки ден над страната ще има превалявания, като в сряда, четвъртък и петък те ще са по-активни в следобедните часове и над планинските региони.
 
В края на тази седмица, нов циклон ще утежни в допълнение времето над страната и в събота, и неделя ще чакаме повече превалявания и на повече места.
 
Този темперамент на времето ще се резервира и при започване на идната седмица , само че по-късно за два-три дни времето ще се стабилизира, ще има повече слънце . Отново превалявания се чакат след 20 април.
 
Температурите няма да се трансформират значително и ще са от 15 до 20 градуса, като по високите полета в обособени дни ще са и по-ниски, а в равнините на Южна България до 23-25 градуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР