Над половината жители на Европа подкрепят приемането на Украйна в

...
Над половината жители на Европа подкрепят приемането на Украйна в
Коментари Харесай

Над половината европейци искат да защитят Украйна

Над половината поданици на Европа поддържат приемането на Украйна в Европейски Съюз или НАТО, с цел да се обезпечи нейната отбрана при нахлуване от страна на Русия. Данните са от допитване, извършено от Европейския съвет по интернационална политика (ECFR) в седем страни, написа Süddeutsche Zeitung.

Като цяло 60 % утвърждават приемането на Украйна в тези организации. Около половината считат, че със отбраната на Украйна би трябвало да се ангажират Съединени американски щати, Германия или Франция. Респондентите от Германия, Италия, Полша и Румъния избират отговорът на опасността за сигурността на Украйна да бъде даден от НАТО, а във Финландия, Франция и Швеция считат, че той би трябвало да пристигна от Европейски Съюз.

Президентът на Русия Владимир Путин може да се окаже сюрпризиран, че множеството европейци са подготвени да пазят Украйна, означават специалистите от ECFR.

Същевременно единствено в Полша болшинството от интервюираните счита, че тяхната страна би трябвало да се намеси при ескалация на спора. В Швеция такава позиция споделят 43 % от запитаните, в Германия - 37 %, във Финландия - всеки пети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР