Над половината българи очакват напрежението около Русия и Украйна да

...
Над половината българи очакват напрежението около Русия и Украйна да
Коментари Харесай

Референдум: 55% от българите очакват напрежението около Украйна да задълбочи енергийната криза

Над половината българи чакат напрежението към Русия и Украйна да задълбочи енергийната рецесия, излиза наяве от социологическо проучване на Алфа рисърч за предаването " Референдум " на Българска национална телевизия.



Близо 45 на 100 от интервюираните не чакат изостряне на енергийната рецесия, до момента в който над 55% считат, че е по-вероятно тя да се задълбочи.

Другите терзания на хората са рисковете от режим на тока, който е вероятен съгласно 54% от участвалите в изследването на организацията.



От данните излиза наяве още, че всеки четвърти у нас не прави нищо, с цел да пести сила. Едва 20% пък подменят някоэи уреди с енергоефективни. Най-разпространено против високите сметки за ток е по-ниското ползване (за 49%) и потреблението на нощните цени от 38 на 100.



Експертите Таско Ерменков, Валентин Николов, Антон Иванов и доцент Атанас Георгиев организираха полемика в студиото по въпросите.
Как страната ни да стане по-енергийно самостоятелна?
Ще порастват ли още цените на тока?
Има ли заплаха от режим на тока?
Близо половината от участниците в изследването считат, че страната подхваща ограничения за преодоляване на енергийната рецесия, само че не се употребяват всички благоприятни условия.



Над 60 % от интервюираните споделят, че не са задоволително осведомени на какво тъкмо се дължи нарастването на цените на електрическата енергия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР