Над половин милион души излязоха на протест по улиците на

...
Над половин милион души излязоха на протест по улиците на
Коментари Харесай

Над 180 души са пострадали при протестите в Каталуния

Над половин милион души излязоха на митинг по улиците на Барселона за поредна вечер в петък. Те демонстрираха против осъждането на девет сепаратистки водачи, а по-късно се стигна до конфликти с полицията и безпорядък по улиците на града.

По данни на общинската полиция в митинга са взели участие 525 000 души. Първоначално демонстрацията беше мирна, само че по-късно протестиращи възпламениха контейнери за боклуци покрай централното полицейско ръководство на града и замерваха служителите на реда с бутилки, яйца и багра, съобщи Асошиейтед прес.

Органите на реда използваха сълзотворен газ, гумени патрони и палки, с цел да разпилян протестиращите, които носеха маски и мотоциклетистки или скейтбордистки шлемове.

При конфликтите в Барселона са потърпевши 152- ма души, а общо броят на ранените в цяла Каталуния е 182.

Задържаните в региона са 83-ма, заяви министерството на вътрешните работи. Тази заран миризма на изгоряло още се стелеше в центъра на Барселона покрай площад " Уркинаона ", където продължава почистването на множеството части от изпочупени при снощните конфликти предмети, камъни, счупени стъкла и гилзи от гумени патрони.
Десетки павета са изтръгнати от тротоарите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР