Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-късно

...
Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-късно
Коментари Харесай

Ясен но студен вторник прогнозират синоптиците

Над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, по-късно над крайните югоизточни региони облачността също ще се раздра и намалее. В западната половина от страната ще е съвсем безшумно, до момента в който в източната ще продължи да духа сдържан до мощен вятър от север-североизток, само че последователно и там вятърът ще отслабва. Минималните температури ще бъдат сред минус 7° и минус 2°, а оптималните – сред 0° и 5°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се продължи да се покачва.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. През деня бързо ще се раздра и намалее, най-късно в крайните югоизточни региони. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток, който последователно ще отслабва. Максимални температури на въздуха 2°-5°, температурата на морската вода ще е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

През идващите три дни ще се задържи изсъхнало, в доста региони от страната и слънчево. В четвъртък от север ще се появи раздрана висока облачност. Вятърът в източните региони ще отслабне още. Сутрин ще е студено, в множеството региони с негативни минимални температури, при започване на интервала до минус 7°, минус 8°, към петък едва ще се покачат. Дневните температури ще се покачват, по-съществено в петък, когато дневните тук-там ще доближат и надвишават 10°-12°. В обособени котловини заран ще бъде с понижена видимост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР