Над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна,

...
Над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна,
Коментари Харесай

Студена събота, в неделя и понеделник ще се затопли

Над по-голямата част от страната облачността ще е най-вече забележителна, с краткотрайни разкъсвания. На обособени места ще превалява слаб сняг.

Ще продължи да духа слаб, в източните региони до сдържан северен вятър.

Остава студено с преобладаващи минимални температури сред минус 10° и минус 5°, а оптимални - сред минус 1° и 4°. В София минимална температура към минус 10°, оптималната - към минус 1°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места със слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 1°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 11°, на 2000 метра - към минус 16°.

В неделя и понеделник ще се затопля; повече ще се покачат дневните температури, само че средноденонощните ще останат по-ниски от нормалните. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността от запад ще стартира последователно да понижава, дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса.

В понеделник над Западна България ще доминира слънчево време и ще е ще е съвсем безшумно. Над Източна сутринта към момента ще облачността ще е забележителна, само че денем и там ще намалее до слънчево време; ще духа слаб вятър от север-североизток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР