Над пет часа народните представители не могат да достигнат до

...
Над пет часа народните представители не могат да достигнат до
Коментари Харесай

Пети час депутатите не могат да продължат работа

Над пет часа народните представители не могат да доближат до консенсус за това по какъв начин да продължат своята законодателна активност. След отхвърлянето на препоръчаните промени в Закона за хазарта депутатите трябваше да продължат със законопроекта за представителните искове за отбрана на груповите ползи на потребителите, който бе препоръчан от Българска социалистическа партия. 

В продължение на три часа депутатите не можеха да решат дали да започват с неговото разглеждане, или не. Те минаха през три 30-минутни почивки, в които трябваше да уточнят по какъв начин да постъпят. Това обаче не се случи, а болшинството в  пленарната зала зала реши да удължи работното си време до трета точка, която е обвързвана със основаването на Комисията за Пътната карта и " Балкански поток ".

Последва гласоподаване за отсрочване на гледането на точката за исковете, направено от Хамид Хамид. То бе признато, само че след реакция от страна на представителите на Българска социалистическа партия бе дадена нова 30-минутна отмора, в която се организира и председателски съвет, който трябваше да реши по какъв начин да продължи работата си законодателният орган.

В последна сметка бе решено, че законопроектът ще бъде гледан, даже без отчет от комисия. Това решение обаче провокира ужас в залата, защото депутатите стопираха на заглавието на закона и започнаха да дебатират. 

Неколкократно от ГЕРБ-СДС предизвестиха, че не се обръща внимание на това какво заглавие се приема. Последва и реакция от ПП-ДБ в лицето на Петър Кьосев, който също изрази позиция, че текстовете би трябвало първо да минат през комисия преди да бъдат гласувани в зала.

Последва процедура от Тома Биков, който изиска да бъде прекъснато днешното съвещание на Народното събрание: " Стигаме до парадокса, всичко го осъзнаваме. Няма излизане от тази каша. Господин Свиленски предлага да нагазим още повече в тази каша. Призовавам ви да прекратим това съвещание, да си гледа Правната комисия по този начин, както би трябвало да го гледа и да спрем с тези опити, тъй като опитвам 3-4 години по този метод и до средата не сме стигнали - единствено плодовитостта сме нараснали, нищо друго ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР