Над милион души са евакуирали властите в Китай заради супер

...
Над милион души са евакуирали властите в Китай заради супер
Коментари Харесай

1 млн. евакуирани в Китай заради супер тайфуна

Над милион души са евакуирали управляващите в Китай поради супер тайфуна „ Лекима ”, който удари източната част на страната, заяви БГНЕС. Това е 9-ият ураган, който доближи източното крайбрежие на Китай. „ Лекима ” нахлу с оптимални пориви напразно от 52 метра в секунда. Централната метеорологична работа на Китай в петък сутринта разгласи код " алено " - най-високото равнище на тревога заради приближаването на супер тайфуна. Синоптиците предизвестяват, че в югоизточните региони на Китай се чакат мощни пориви напразно и значителни дъждове, има възможност от наводнения и други бедствия.

Проливни дъждове се чакат в провинциите Анхуи, Фуджиян, Джънсу, Чжецзян, както и в Шанхай. В момента са евакуирани над 700 хиляди души, от които 110 хиляди са настанени в 12 хиляди приюта. Отменени са 288 полета, а придвижването на влаковете е отчасти спряно.

Местните управляващи активизираха към хиляда спасители, 150 пожарни машини и повече от 153 избавителни лодки.

В Шанхай бяха евакуирани 253 хиляди души, железопътният трафик, в това число магистралните влакове, бе прекратен. Тайфунът е съборил към три хиляди дървета и 100 електрически стълба.

Очаква се „ Лекима ” да се движи на северозапад със скорост 15 километра в час.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР