Над една трета от продукцията намира пазар благодарение на Kaufland

...
Над една трета от продукцията намира пазар благодарение на Kaufland
Коментари Харесай

Загора Био”: Произвеждаме български зеленчуци по утвърдени технологии

Над една трета от продукцията намира пазар с помощта на Kaufland България
За Ганка Желева, шеф на " Загора Био ” EOOД, краставиците са доста повече от главен съставен елемент за обичаните салати. Производството й добива приблизително към 2500 тона продукция на година, като над една трета от тези размери намират пазар посредством партньорството с Kaufland България.

“През сегашния сезон осъществените досега краставици в съдействието ни с веригата са близо половината от създадените, тъй че наклонността се резервира и даже се усилва ”, споделя тя.

“Загора БИО ” стартира активността си през 2015 година в гр. Стара Загора с един блок от 23 декара. Днес компанията разполага с 55 декара съвременна оранжерия за произвеждане на разнообразни зеленчуци.

“Към оня миг разполагахме с най-модерното в България оборудване от този вид. Идеята ни постоянно е била да произвеждаме български зеленчуци за българския пазар, благодарение на високите технологии, одобрени и изпитани от години по света ”, спомня си Ганка.

За Kaufland България предлагането на български подбор постоянно е бил измежду главните цели, като компанията се стреми всяка година да усилва и надгражда предлагането на български плодове и зеленчуци. Веригата обичайно си партнира с разнообразни производители от над 12 района в цялата страна.

“Загора Био ” е една от родните компании, с които Kaufland работи сполучливо към този момент 5 години. Започват взаимната си работа незабавно откакто производителят уголемява своите площи, а с това и опцията да доставя продукция в по-голям размер.

“Партньорството с Kaufland България ни дава изключителна сигурност, която за бизнес като производството на зеленчуци е доста значима. Като стартираме още с избора на типа зарзават, предстоящата годишна продукция от него и гаранцията за нейното осъществяване - Kaufland е постоянно до нас. Доверието, което получаваме, като сигурен снабдител, значи доста за нас. Благодарни сме, че имаме подобен съидейник в задачата ни да доставяме свежа, качествена и вкусна българска краставица до трапезата на доста фамилии ”, споделя Ганка Желева.

Контролът върху качеството е на всеки стадий от производството - от полагането на семката - до пакетиране то и логистиката на краставиците. “Загора Био ” ЕООД има европейски документ за качество GLOBAL G.A.P., който се възобновява всяка година, след подробен одит. Също по този начин продукцията им ежеседмично се окачествява от чиновници на отдел “Контрол по храните ” към БАБХ. За да подсигуряват чистото си произвеждане, залагат основно на биологична битка с вредители и заболявания по растенията.

Основните лица, които се грижат за вярното развъждане на краставиците, са агрономите Тотьо Петков и Даниел Атанасов. Те знаят по какъв начин да обезпечат оптимални условия за хранене и микроклимат в оранжерията, нужни на техните зеленчуци. Необходими са и ежедневни грижи за поддържането на положително фитосанитарно положение на растенията, което обезпечава произвеждането на първокласни плодове.

“Предизвикателство е първо да произвеждаш артикул, който българинът поставя на трапезата си. В този смисъл за нас е изключително значимо той да бъде чист и апетитен. Удовлетворението идва, когато нашата краставица е разпознаваема, желана и оценена от крайния клиент. В основата на триумфа ни е доверието, което имаме към нашите агрономи и екипа служащи, образуван от тях ”, безапелационна е Ганка.

Партньорството сред “Загора Био ” ЕООД и Kaufland България е следващият образец за устойчивото развиване, което веригата се стреми да поддържа въз основата на сполучливи дългогодишни съдействия. Към момента над 80% от доставчиците и производителите, с които веригата работи, са български. Стопанството на Ганка Желева е едно от многочислените родни стопанства, с помощта на които Kaufland предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР