Над една трета от британските пъбове и ресторанти ще работят

...
Над една трета от британските пъбове и ресторанти ще работят
Коментари Харесай

Всеки трети британски пъб и ресторант намалява работното време

Над една трета от английските пъбове и заведения за хранене ще работят с понижено работно време през идващите най-малко три месеца, с цел да свият разноските си за сила, сочат данни на статистическата работа на Англия, заяви Reuters.

Освен това към 6% от пъбовете, кафенетата и заведенията за хранене ще работят още два дни по-малко през седмицата, а 7% - с един ден по-малко. Около 21% ще понижат работното си време, само че не и дните, в които ще работят, осведоми Националната статистическа работа (ONS).

Във Англия намаляването на работното време е по-характерна процедура в хотелиерството, в сравнение с в други браншове на стопанската система. Много хотели сега оповестяват за спад в търсенето на услугите им.

Макар държавното управление да разгласи краткотрайни енергийни дотации за бизнеса през септември, от ONS осведомят, че това е довело до дребна смяна в каузи на хотелиерския бизнес, чийто главен проблем сега са високите сметки за сила.

Миналия месец комерсиалната организация UKHospitality съобщи, че поради възходящите разноски за сила и други сметки, както и поради намаляващото ползване, над 1/3 от бранша рискува да банкрутира при започване на 2023 година Проблем за бизнеса е и набирането на личен състав.

Наближаващият празничен сезон и предстоящите огромни облаги дават вяра на съвсем всички английски хотелиерски бизнеси. Тази година доста заведения са в очакване да получат “тласък ” от хората, които гледат Световното състезание по футбол в Катар.

Wetherspoon (JDW.L), която ръководи съвсем 900 пъба във Англия, съобщи предходната седмица, че е „ внимателно оптимистично настроена “ по отношение на вероятностите си.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР