Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина

...
Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина
Коментари Харесай

Над един милион туристи очаква Гърция през първата половина на май

Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина на месец май, оповестява гръцката телевизия „ Скай “.

Най-голям е броят на предстоящите туристи от Англия, следвани от тези от Германия, Франция, Италия и Холандия.

Показателен за интереса от страна на английските туристи е фактът, че нискобюджетната компания Ийзи Джет (Easy Jet) разгласи стартирането на нова самолетна линия до островите Кефалоня, Кос, Керкера и Крит. Увеличава се и броят на предлаганите полети от английските летища Гетуик, Лутън, Бристъл и Манчестър към други три гръцки дестинации – Санторини, Родос и Миконос.



Най-много задгранични туристи в първите дни на май ще одобри столицата Атина. Очаква се на интернационалното летище в Атина да дойдат повече от 360 хиляди пасажери. Сериозно ще е и придвижването към летището в Ираклион (на остров Крит), остров Родос, Солун и Корфу в Йонийско море.

Вчера в изявление за вестник " Риъл нюз " министърът на туризма на Гърция Василис Кикилиас разгласи нова стратегия за обществен туризъм на стойност 30 милиона евро. Програмата ще обхване гръцки жители с по-ниски приходи и започва от юли. Тя ще даде опция за реализиране на почивки през цялата година.

Министърът уточни, че данните за потока от задграничните туристи в Гърция досега са „ доста окуражаващи “ за гръцката стопанска система и приходите на средностатистическите гръцки фамилии. По думите му тактиката на държавното управление на Кириакос Мицотакис е „ част от триумфа на гръцкия туризъм да стигне до джоба на гръцкия жител, който изпитва усложнения в сегашната обстановка “.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР