Над две десетилетия след премиерата си Боен клуб“ беше пуснат

...
Над две десетилетия след премиерата си Боен клуб“ беше пуснат
Коментари Харесай

Китай пусна Боен клуб с нов финал - този път властите печелят

Над две десетилетия след премиерата си „ Боен клуб “ беше пуснат в китайска стрийминг платформа, само че с друг край – този път управляващите печелят.

Феновете на класиката на Дейвид Финчър от 1999 година засипаха с рецензии Tencent Video, които изцяло са изтрили именития свършек на кино лентата. Във финала на Fight Club, след внезапен поврат на събитията, разказвачът (в ролята: Едуард Нортън) осъзнава, че Тайлър Дърдън (в ролята: Брад Пит) е негово измислено алтер его. Той убива своята зла втора същина и в последната сцена следи дружно с приятелката си (Хелена Бонам Картър) по какъв начин експлозивите взривяват и срутват небостъргачите в близост.



Посланието е ясно – проектът за опустошение на модерната цивилизация е в ход, а „ консуматорският свят “ е погубен. Не и съгласно китайските управляващи, които са икономисали на феновете огромната детонация.

Анархията и анти-капитализма, както и невъзможността на държавното управление да ги спре в оригинала, явно, не са се понравили на прецизните правила за цензура на режима в Китай.

Вместо това на екрана в променената версия се появява известие, което гласи: „ Полицията бързо осъзна какъв е целият проект, арестува всички нарушители и сполучливо предотврати експлоадирането на бомбата “.

Надписът гласи още, че Тайлър е бил изпратен „ в леговище за лунатици и получава психическа помощ “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР