Над два милиона потребители останаха без ток в американския щат

...
Над два милиона потребители останаха без ток в американския щат
Коментари Харесай

Над 2 милиона потребители останаха на тъмно във Флорида заради урагана Иън

Над два милиона консуматори останаха без ток в американския щат Флорида поради достигналия крайбрежието му вихър от четвърта категория Иън, оповестиха организациите, като се позоваха на профилирания портал " Пауър Аутидж " (poweroutage.us).

По негови данни на мрачно са останали 2 008 150 консуматори. По-рано губернаторът на щата Роб де Сантис заяви, че за премахване на спиранията на тока са мобилизирани спешни екипи в състав от 30 000 души, а в подготвеност да окажат помощ са към 5000 бойци на Националната армия. Компанията " Унион електрика " заяви, че поради прекосяването на урагана във вторник вечер на мрачно е останала цялата територия на Куба.

Ураганът Иън доближи югозападното крайбрежие на Флорида през вчерашния ден и се движи по територията на щата в североизточна посока със скорост от към 13 км/ч; той отслабна до второкласен по петстепенната Скала на Сафир-Симпсън. Скоростта на поривите напразно му в този момент доближава 42 м/с, до момента в който при оптималната мощ на урагана скоростта им доближи до 70 м/с. Според синоптичните прогнози Иън ще бушува във Флорида до тази вечер или до на следващия ден сутринта.

На 24 септември президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет за оповестяване на изключително състояние в щата поради приближаващата се тропическа стихия Иън и подреди на локалните управляващи да бъде предоставена федерална помощ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР