Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе

...
Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе
Коментари Харесай

Пътна блокада в Благоевград заради убита на пътя студентка

Над час кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта бе прегазена 19-годишна студентка, бе блокирано от над 400 студенти - сътрудници на починалата, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Студентите се събраха малко преди 19 часа нощес, в началото заобиколиха пешеходната пътека, където в 9 часа сутринта претрупан с пясък самосвал прегази 19-годишната Фатиме от село Дагоново, студентка в първи курс.

Хората, хванати за ръце, блокираха във формата на кръст цялото кръстовище сред улиците "Славянска " и "Дойран ". Минути по-късно кръстовището бе изцяло блокирано, полицията не се намеси, водачите на коли изчакваха, след което обръщаха и търсиха обходни улици. В самото кръстовище останаха блокирани три автомобила, чиито водачи излязоха от колите си, с цел да поддържат студентите.

Те се заканиха да стачкуват, до момента в който не се сложи светофар. Днес в 7:30 ч. се готви огромен митинг, в който ще вземат участие и жители, организирали се в обществените мрежи.

Студентите, участващи в безмълвния протест-бдение, осеяха пешеходната пътека - лобно място, с цветя, свещи и фотоси на починалата им колежка.

Колегите на починалата приканиха живущите в региона да поддържат митинга им, тъй като "утре " и те могат да се окажат на мястото на Фатиме.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР