Над 900 000 души във Франция побързаха да си запазят

...
Над 900 000 души във Франция побързаха да си запазят
Коментари Харесай

900 000 души се записаха за ваксина след заплахата на Макрон

Над 900 000 души във Франция побързаха да си запазят часове за имунизация нощес, откакто президентът Еманюел Макрон предизвести, че ще им бъдат наложени ограничавания, в случай че нямат здравен паспорт с имунизация или отрицателен тест за COVID-19, съобщи Ройтерс.

Макрон разгласи огромни ограничения за битка с растежа на случаите на заразяване. Той съобщи, че имунизацията не би трябвало да е наложителна за всички, само че акцентира, че рестриктивните мерки ще се концентрират върху тези, които не са имунизирани. Здравните служащи би трябвало да се имунизират до 15 септември, или ще понесат последици, добави президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Станислас Нио-Шато, който управлява " Доктолиб ", един от най-големите френски уеб сайтове за запазване на часове на имунизация, заяви пред радио Ер Ем Се, че след речта на президента търсенето на ваксини е достигнало рекордни нива. 7,5 милиона души са посетили уеб страницата за няколко минути. Над 900 хиляди французи са си резервирали часове през вчерашния ден, два пъти повече от предходния връх на 11 май, акцентира той.

Снощи Макрон съобщи, че здравният паспорт, изискван за навестяване на огромни събития, ще се употребява към този момент доста по-широко, в това число за влизане в заведения за хранене, кина и театри, а от август - и за качване на борда на самолети и влакове, пътуващи на огромни дистанции. С настъпването на летния сезон на отпуските, това дава спомагателен тласък на хората да се имунизират. Забавянето на темпото на имунизация и внезапния скок на броя на новите случаи, дължащ се на мощно заразния вид Делта, който към този момент е най-разпространеният във Франция, принудиха държавното управление да преразгледа тактиката си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР