Над 90% от хората, които търсят помощ по празниците, са

...
Над 90% от хората, които търсят помощ по празниците, са
Коментари Харесай

Психиатърът д-р Веселин Герев: Над 90% от хората, които търсят помощ по празниците, са чисти измамници

Над 90% от хората, които търсят помощ по празниците, са чисти измамници. Това съобщи пред „ Марица “ психиатърът доктор Веселин Герев.

По думите му, възползващите се от доверието на останалите са извънредно положителни психолози и манипулатори.

„ Обикновено слагат по един и същи метод някакъв трагичен въпрос и постоянно притискат хората, които би трябвало да им оказват помощ, с това, че положението им е незабавно, животозастрашаващо, като въз основата на това ги експлоатират, с цел да могат да получат финансови облаги, които по-късно употребяват за разнообразни потребности. Знам даже за хора, които теглят заеми, продават си имуществото, с цел да могат да оказват помощ на „ страдащите “, твърди доктор Герев.

Той акцентира, че при тези празнични акции човек би трябвало да се управлява от разсъдъка. „ Внушаването за незабавна потребност от помощ кара човек да работи импулсивно, без много-много да се замисля. Но като се разчетат детайлите, по-късно се оказва, че нито е имало неотложност, нито е имало заболяване, нито е имало проблем “, уточни психиатърът.

Той предложи хората да оказват помощ на някого, който в действителност познават. „ И в случай че знае от първо лице, че има потребност, то е най-добре да му се оказва помощ непосредствено, а не през разнообразни организации, които са другите крадци “, поучава доктор Герев.

По думите му, в обществото се следи следната наклонност - хората с благоприятни условия не подаряват, само че пък по-бедните - да, и то постоянно. „ Подсъзнателната психична мисъл, която изяснява това, е „ не знам на следващия ден аз какъв брой ще изпадна “. Това е като при телефонните измамници - хващат те  сега на празника, основават страсти и просто яздят тази вълна. Затова бих посъветвал хората, на които им желаят средства по празника, да бъдат много внимателни, тъй като може да се окаже, че не оказват помощ на нуждаещи се, а просто финансират приумиците на измамници “, акцентира доктор Герев.

И припомня, че нуждаещите се от лекуване, в случай че нямат здравни осигуровки, могат да сключат контракт, че ще ги заплащат разсрочено на вноски за две години напред. 

В годините психиатърът от ден на ден се убеждава, че множеството дарителски акции са форма на кражба. „ Ако има нуждаещи се, те са до 10%, не повече. Всичко останало е безусловно машинация “, безапелационен е той.

По думите му, сходни сюжети с дарителски акции ще се употребяват всеобщо по време на празници. „ Ще се тръгне на огромен берекет, внимавайте! “, предизвестява психиатърът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР