Над 8500 са вече жертвите в Турция и в Сирия

...
Над 8500 са вече жертвите в Турция и в Сирия
Коментари Харесай

ТРУСЪТ: Над 8500 станаха жертвите в Турция и Сирия

Над 8500 са към този момент жертвите в Турция и в Сирия вследствие на разрушителните трусове, които удариха Южна Турция в понеделник, 6 февруари, съобщи ДПА, като се базира на публични представители.

Броят на жертвите в Турция е достигнал 6234 души, съобщи Анадолската организация, като се базира на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Над 37 000 са ранените.

В прилежаща Сирия са починали 2270 души, сочат данни на министерството на опазването на здравето и на избавителната организация Бели каски, която регистрира жертвите надлежно в следените от държавното управление региони и в регионите под контрола на опозицията. 

Силно земетресение с магнитуд 7,7 удари Южна Турция в 4:17 ч. (местно време) в понеделник северозападно от град Газиантеп. Друг трус - със мощ 7,5 и епицентър северно от Газиантеп, раздруса региона по обяд. Газиантеп е на към 40 км от границата със Сирия, отбелязва ДПА.

Спасители и в двете страни се състезават с времето, с цел да открият оживели при минусови температури и дефицит на тежка техника за пренасяне на останките от разрушените здания, отбелязва организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР