Над 80% от богатството, което е произведено през 2017 г.

...
Над 80% от богатството, което е произведено през 2017 г.
Коментари Харесай

Над 80% от богатството в 1% от хората

Над 80% от благосъстоянието, което е създадено през 2017 година е отишло в ръцете на 1% от хората. Проучването е дело на благотворителната организация „ Оксфам” и е направено преди следващото издание на Световния стопански конгрес в Давос. Тази година тематиката му ще е: „ Споделено бъдеще в един нерешителен свят”.

От 2010 година до края на 2017-а милиардерите по света са нараснали благосъстоянието си шест пъти по-бързо спрямо елементарните чиновници. Интересно е да се означи че в интервала март 2016 г.-март 2017 година на всеки два дни се е появявал по един милиардер.

Изводът е, че богатите стават все по-богати, а в това време стотици милиони хора по света се борят да оцелеят. „ Тенденцията, която се следи, несъмнено не може да бъде окачествена като симптом за преуспяване на международната стопанска система. По-скоро е симптом за провалена икономическа система”, разяснява Уини Биянима, изпълнителен шеф на „ Оксфам”.

Относно заплащането на мъже и дами, то неравенството продължава да е налице. Жените печелят по-малко от мъжете. От 10 милиардера 9 са представители на мощния пол. Именно и с това е обвързвана една от рекомендациите направени от „ Оксфам” – да няма разлика в заплащането при половете. Другите препоръки е усилване битката с укриването на налози, растеж на разноските за опазване на здравето и обучение и държавен напън върху съвкупните приходи на акционерите и мениджърите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР