Над 7000 аборта по желание са направени през първите шест

...
Над 7000 аборта по желание са направени през първите шест
Коментари Харесай

Разкрити: Установиха в кой български град ученичките забременяват най-често, а къде са най-целомъдрени

Над 7000 аборта по избор са направени през първите шест месеца на годината. Това значи, че приблизително към 40 дами дневно се подлагат на тази процедура, демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА), представени от „ Телеграф “. Общо прекъснатите бременности през този интервал са съвсем 12 000.

През последните няколко години най-често дамите сред 20 и 29 години избират аборта пред бебето. От началото на тази година, обаче, това решение по-често са взимали над 30-годишните. Според специалистите, допълнително от половината случаи тези дами към този момент имат едно или две деца, което е съществена причина за решението им.

Представителките на другата възрастова група пък слагат ученето и кариерата си преди всичко измежду целите и по тази причина най-често вземат решение да пресечен бременността си.

Значителен е и броят на бременните ученички. Близо 600 млади девойки на възраст сред 15 и 19 години са избрали да отстранен плода. Непълнолетните пометнали са 15.

Причината за растежа на млади девойки, които се подлагат на сходни процедури, е внезапният спад на възрастовата граница за първи сексуален контакт. Според статистиката, страната ни е на една от челните позиции по този индикатор, като 29% от младежите споделят, че са имали първи полов контакт на 13 години и по-рано.

Най-много бременни и тийнейджърки са регистрирани в Бургас – 60. Най-малко са в Монтана. Там не е регистриран нито един аборт на малолетна, а забременелите ученички, подложили се на процедурата, са единствено 2. Всъщност в северозападния град за целия интервал от началото на годината са осъществени едвам три аборта по желание. Първенец при бременните деца под 15 години е Пазарджик, където са осъществени шест такива аборта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР