Над 700 хиляди ученици днес ще пристъпят прага на българското

...
Над 700 хиляди ученици днес ще пристъпят прага на българското
Коментари Харесай

Просветният министър трогна с обръщение за първия учебен ден

Над 700 хиляди възпитаници през днешния ден ще пристъпят прага на българското учебно заведение. За всеки един от тях и за техните фамилии днешният ден е празник. Така е и за всички, които са свързали живота си с задачата да преподават и да образуват персони. Затова и първият образователен ден е празник и за цялото ни общество. Празник е на знанието, споделя в приветствието си за първия образователен ден министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Приветствието е отправено до първокласниците, до шефовете, до учителите и педагогическите експерти, до учениците и родителите. В него просветителният министър споделя: " Бих желал да се обърна особено към тези малко над 57 хиляди първокласници, които през днешния ден за първи път ще се срещнат със своите учители. Скъпи деца, през днешния ден в родното учебно заведение стартирате едно огромно премеждие. Приключение, което ще е изпълнено с доста провокации, игри, разкриване на нови неща и познания за света към вас. Бъдете любопитни, търсещи и на първо място щастливи през образователните часове, които Ви предстоят. Нито за миг не забравяйте, че учебното заведение е място, където постоянно ще получите поддръжка и схващане. Уважавайте учителите си и общувайте със съучениците си - другарствата с тях са скъпи ".
-->
В обръщението си към учителите и ръководителите на просветителни институции министър Цоков отбелязва, че в обучителния развой има сложни дни, има и моменти, в които човек си задава въпроса дали да продължава да дава всичко от себе си. " Днес, когато цялото ни общество гледа към Вас, повече от всеки път би трябвало да сте горди с специалността си. Обичайте я, тъй като тя е предопределение! С горделивост бъдете учители на децата ни. Хилядите цветя, които ще получите в първия образователен ден, са жест на признателност и самопризнание за труда Ви от цялото общество ", споделя просветителният министър.

Той насочва специфични поздравления и към колективите на всички яслени групи и детски градини, които слагат основата, без която триумфите и на учебното, и на висшето обучение биха били немислими.

" Не на последно място приветствам с  първия образователен ден и 398-те български неделни учебни заведения зад граница. Скъпи представители на българските общности и учители, продължавайте да обучавате със същото мъжество и давайте всичко от себе си, с цел да възпитате любовта към езика, културата и родината ни в тези близо 30 хиляди деца, които живеят надалеч от България, само че посредством Вас тя ще остане в сърцата им. Пожелавам на всички Вас - учители, шефове и възпитаници, здраве, благоденствие и добротворство! На добър час! ", с тези думи приключва приветствието за 15 септември на министър Галин Цоков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР