Над 700 фирми от 33 държави участват в шестте специализирани

...
Над 700 фирми от 33 държави участват в шестте специализирани
Коментари Харесай

Над 700 фирми от 33 държави участват в шест специализирани изложения в Пловдив

Над 700 компании от 33 страни вземат участие в шестте профилирани изложби, които се откриха в Международния панаир в Пловдив. Акцент тази година са виновност от локални сортове грозде, биохрани, техника и съоръжение за съвременно земеделие. Над 40 са нововъведенията, измежду които воден матрак за крави и хранителни артикули от магарешко мляко.

Пловдив

Засилен интерес към кашкавала и сиренето от магарешко мляко регистрират изложителите. Но деликатесът е безценен – 1 кг коства над 1000 лв., споделят от плантация, в която се отглеждат над 300 магарета.
Марчело Кючуков – шеф на плантация за магарешко мляко: " В Турция скоро демонстрираха интерес. Искаха да го изследват за раково заболели. Но не се знае още. Анорексия също, туберкулоза, проблеми със стомаха. От кравето мляко има 60% повече витамин C. "
Истинска атракция на панаира провокира и друга иновация - воден матрак за крави. Оборудването обезпечава комфорт на животните и усилва млеконадоя. Екологично чистите артикули пък са във фокуса на ревютата " Винария " и " Фудтех ", където се показват най-вече локални производители на храни и питиета. Интерес към някои от продуктите има чак от Малдивите.
Светла Георгиева – представител на компания за млечни артикули: " Нашите артикули са от чисто мляко. Няма никакви подобрители. Никакви стабилизатори. Абсолютно единствено мляко и закваска. "
Повече от 50 български и задгранични винарски мазета показват своята продукция в особено основания " Град на виното ". Голяма част от напитките са от локални сортове грозде.
Юлиян Ямантиев – притежател на винарска маза: " Успяваме да осъществяваме 100% от производството си годишно, което към този момент не е по никакъв начин малко. То надминава 1,5 милиона литра и към 60-70% от виното отпътува отвън България. "
Производителите разчитат на още по-високи продажби с въвеждането на неповторим програмен продукт за гратис позвъняване от страна на клиентите. Още в първия ден на " Винария " 3 винарски мазета инсталираха на уеб страниците си новата технология.
 В Пловдив стартира мегафорумът за агробизнес В Пловдив стартира мегафорумът за агробизнес "АГРА "
Днес в Международния панаир в Пловдив се състоя формалното разкриване на 6-те профилирани изложения - "Винария ", "Агра ", "Дибла ", "Фудтех ", "Хорека "...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР