Над 70 ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на

...
Над 70 ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Над 70 културни събития в 35-ото юбилейно издание на Аполония

Над 70 ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на Аполония, което ще се организира от 29 август до 7 септември в Созопол.
 Теодора Димова: Този свят принадлежи на мощните, само че бъдещият - на миротворците  Унгарският драматург Жолт Пожгаи: Щастлив съм, че Лилия Абаджиева режисира моя творба (видео)
Тазгодишната кино стратегия ще бъде открита с неповторимия филм „ Да вървиш по вода “, който споделя за пътя към реализирането на един от най-мащабните арт планове, „ Плаващите кейове “, и неговия основател Христо Явашев – Кристо. Зрителите ще имат невероятната опция да се пренесат в Италия на езерото Изео, където фантазията на безчет хора да вървят по вода става действителност.

Филмът за сбъдването на една смела концепция, зародила се още през 1970 година, е дело на извънредно надарения български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище „ Отец Паисий “.

Друг основен акцент в програмата ще бъде концертът на харизматичния Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз реализатори ще озари с гения си сцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Васил е измежду обичаните реализатори на Фестивала и във връзка юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специфична стратегия, включваща едни от най-големите му шлагери в напълно нов аранжимент. „ Бряг за двама “, „ Подслон в дъжда “, „ Другият “ са единствено част от песните, на които публиката ще може да се наслаждения в лятната вечер.

Публиката на Фестивала ще чуе обичаните на генерации българи музикални групи – Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени, ФСБ, Биг бенда на БНР и доста други. 

Акцент в литературната стратегия е премиерата на книгата " Поразените " от Теодора Димова. 

На сцената на читалище " Отец Паисий " ще се играят едни от най-успешните представления на театралния сезон -  " Аз обичам, ти обичаш, тя обича " на Теди Москов и " Защото на мама по този начин ѝ харесва " на Лили Абаджиева.

Като продължение на програмата за 35-ата си годишнина, Фондация Аполония провежда взаимно с НДК величествен концерт на известния италиански реализатор Марио Бионди в София. Мащабното събитие ще се организира на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Официалната стратегия е налична на www.apollonia.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР