Над 70 000 души се събраха в чешката столица Прага,

...
Над 70 000 души се събраха в чешката столица Прага,
Коментари Харесай

В Чехия е страшно. Хиляди на протест против високите цени


Над 70 000 души се събраха в чешката столица Прага, с цел да стачкуват против повишението на сметките за сила и политиката на държавното управление във връзка с руско-украинската война, предава БГНЕС.

Протестиращите се стекоха на емблематичния Вацлавски площад под лозунга " Чешката република преди всичко " и желаеха оставката на настоящето държавно управление, ръководено от консервативния министър-председател Петр Фиала.

Те настояха за преустановяване на глобите на Европейски Съюз, които съгласно тях са причина за утежняването на икономическото състояние - с аргумента, че Чешката република би трябвало да бъде неутрална.

Фиала дефинира митинга като " проруски " и означи, че той е в прорез с националните ползи на страната. Той съобщи, че някои хора в Чешката република са под въздействието на съветската агитация и акциите за дезинформация.

Чешкото държавно управление поддържа Украйна от началото на войната с муниции и логистика. Тя е и краткотраен дом на повече от 400 000 украински бежанци.

Чехия пое краткотрайното председателство на Европейски Съюз през юли за шест месеца.

Съединени американски щати и Европейски Съюз вкараха огромни наказания против Русия, с цел да я притиснат да приключи войната в Украйна, която навлезе в седмия си месец.

Източник: БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР