Над 68 000 нови случая на зараза с коронавируса бяха

...
Над 68 000 нови случая на зараза с коронавируса бяха
Коментари Харесай

Пандемията: Над 68 000 нови случая в САЩ, Бразилия мина прага от 2 млн.заразени

Над 68 000 нови случая на болест с ковид бяха регистрирани в Съединени американски щати за последното денонощие, оповестява университетът " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес. Общо инфектираните в страната от началото на епидемията са 3 560 364. Данните за денонощие са нов връх в тази тенденция, който усъвършенства върха от през вчерашния ден.

Според броене на Ройтерс пък инфектираните за последното денонощие в Съединени американски щати са се нараснали със 75 000 души. Това е седми сходен връх за месеца при денонощната численост на новозаразените.

Починалите в страната от Covid-19 за последното денонощие, съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ", са 974 до общо 138 201, добавя Франс прес. Най-много жертви за денонощие имаше във Флорида - 156, което е и най-вече за щата от началото на пандемията.
Заради повишаването на новите случаи на болест и щатите Колорадо и Арканзас постановиха наложително покриване на устата и носа на обществените места.

Същевременно републиканският губернатор на щата Джорджия Брайън Кемп издаде в сряда наредба, с която се отстранява наложителното носене на маски в щата. Но на жителите въпреки всичко се предлага мощно да ги носят. Така Кемп обезсили разпореждането на кметицата на основния град в щата - Атланта - демократката Кийша Ланс Ботъмс, да се носи наложително маска на обществените места. Самата Ланс Ботъмс предизвести, че ще се опълчи на наредбата на губернатора на Джорджия и ще приложи своята лична наредба. В отговор губернаторът пък заведе иск против кметицата.

Бразилия трансферира прага от 2 милиона доказани случая на болест с новия ковид, съобщи Ройтерс. Общият брой на инфектираните възлиза на 2 012 151 души, а смъртните случаи на инфектирани доближиха 76 688.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР