Над 65% от поколенията Z и Millennials в България очакват

...
Над 65% от поколенията Z и Millennials в България очакват
Коментари Харесай

Близо 50% от младите българи са запознати с Метавселената, сочи първото проучване на тази тема в България

Над 65% от поколенията Z и Millennials в България чакат от Метавселената да им предложи прекарвания, които не биха имали в действителния свят. „ След две години живот във виртуални срещи, налагането на Метавселената като естествена еволюция на обществените медии наподобява въпрос на време. “, сподели Александър Дурчев, шеф на All Channels Group и добави, че близо 40% от запитаните чакат тя да навлезе в живота ни в идващите 3 години.

В рамките на онлайн конференцията „ Видима, Невидима, Промяна. “ бяха прегледани и други тематики, част от изследването на All Channels Group и BluePo!nt Ltd: Устойчиво събуждане (Net Zero, ESG и българите); Нищо персонално, просто данни? (Лоялни консуматори vs. лоялни към потребителите марки); Welcome to the jungle (Да разбием няколко основополагащи мита за цифровите връзки в България).

Акценти от тематиките:

Устойчиво събуждане

70% от всички генерации считат, че са добре осведомени по тематиката запазване на околната среда или са осведомени с по-значимите детайли от нея, всички генерации вършат едвам 4 действия в тази посока. В същото време 47% от потребителите споделят, че за тях е значимо продуктите и услугите, които избират да опазват околната среда, само че едвам 21% го вършат постоянно. Средно 70% от българите са положително настроени към компании, които създават артикули или провеждат акции, ориентирани към понижаване вредите върху околната среда, само че считат че бизнесът има още доста какво да направи в тази посока.

Нищо персонално, просто данни?

60,7% от потребителите настояват, че се тормозят за данните, които дават. 11,5 % от българите декларират, че не биха дали персонални данни. Генерално българите не схващат изгодата, която биха имали, в случай че споделят данни - за тях не са задоволително скъпи. Затова и не са изключително чувствителни към тематиката шерване на персонални данни. Българите обаче си дават ясна сметка по какъв начин в общи линии работи цифровият маркетинг. 58,3% от всички респонденти декларират, че фирмите събират данни, с цел да демонстрират реклама по-късно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР