Над 630 подписа са събрали жителите на община Главиница с

...
Над 630 подписа са събрали жителите на община Главиница с
Коментари Харесай

Над 630 подписа са събрали жителите на Главиница с искане за ремонт на пътищата в общината

Над 630 подписа са събрали жителите на община Главиница с искане за ремонт на пътищата от републиканската мрежа, които минават през територията на общината, оповестяват с пост във фейсбук от общинската администрация. 

От него излиза наяве, че през днешния ден подписката е била входирана в деловодството на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Министерството на районно развиване и благоустройство. 

„ Очакваме виновните институции да плануват в бюджетите си ремонтирането на пътищата, за които жителите на град Главиница поставиха подписите си. Те чакат своевременните дейности на държавните органи “, пишат от общинската администрация.

Подписката стартира преди седмица. Искането на хората да бъдат асфалтирани три сектора с обща дължина 2,8 километра. По думите на кмета след построяването на канализацията през 2009 година по тях са се образували доста неравности. Това води до чести произшествия и до голям брой повреди по колите.

„ Гражданите, които са се присъединили в подписката считат, че средствата за желаните поправки не са по-ценни от живота, здравето и сигурността на жителите и гостите на община Главиница. Те имат вяра, че в лицето на страната ще намерят схващане, поддръжка и решение за наболелия проблем “, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на община Главиница Неждет Джевдет.

Той добави, че Общината към този момент завърши осъществяването на първия стадий от плана „ Рехабилитация на общински път Суходол - Бащино - Босна “. До момента са асфалтирани към 1,5 километра от плануваните три километра. Очаква се вторият стадий да стартира скоро. Средствата за осъществяване на плана се обезпечават от Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ). Те са на стойност 2,7 млн. лв..

Според кмета община Главиница има планова подготвеност за кандидатстване по идния банкет на документи от Държавен фонд „ Земеделие “, за привличане на европейски средства за асфалтиране на други три свои общински пътни сектори. Това са правите Звенимир - Зарица; Сокол - Дичево; Осен - Стефан Караджа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР