Над 600 български първокурсници, приети да учат от тази есен

...
Над 600 български първокурсници, приети да учат от тази есен
Коментари Харесай

Над 600 български първокурсници ще учат в британски университети от тази есен

Над 600 български първокурсници, признати да учат от тази есен в университети във Англия в годината на действителен Брекзит, се събират през днешния ден на крайна среща преди да отпътуват, с цел да получат инструкции и документи за банкет, кредитиране и настаняване. Това оповестиха от плана " Световно обучение ".

В зала " Киото " на столичния хотел " Маринела " от 10.00 часа ще стартира първата среща за крайна ориентировка на българските първокурсници, които тази есен ще отпътуват за образование в английски университети. Поради огромния брой на студенти, срещите ще са в три сесии - от 10.00, 13.00 и 15.00 часа.

Приетите в академичната 2018/2019 година са последните студенти, които България изпраща във Англия, преди формалното влизане в действие на Брекзит, с който страната ще напусне Европейски Съюз. Това са претендентите, които макар Брекзит, получиха от английското държавно управление право на цялостно студентско кредитиране на образованието си като членове на Европейски Съюз. Това направи допустимо образованието на над 90 % от заминаващите, които ще употребяват държавни заеми за финансиране на образованието си във Англия, осведомят просветителните консултанти.

На срещата всеки български първокурсник ще получи персонален пакет с формуляри за първична регистрация в университетите, телефон за незабавна връзка, указания за посрещане и настаняване. Кандидатствалите за студентски заем ще получат и формалните си потвърждения за отпуснатата сума. Професионалните консултанти ще дават отговор на въпросите на студентите и родителите им по отношение на бъдещия им престой и образование в Англия.

Срещата се провежда в границите на плана " Световно обучение ", по който пътуват над 50 % от учащите се във Англия българи. Проектът си партнира с над 100 университета, в които годишно от България на образование пътуват сред 1200 и 1500 българи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР