Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители

...
Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители
Коментари Харесай

БЧК обяви колко средства ще получат пострадалите от наводненията в Карловско

Над 600 000 лв. ще получат потърпевшите от наводненията поданици на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово в община Карлово, заяви Ясен Сливенски - шеф на Дирекция „ Мениджмънт на бедствията “ в Българския червен кръст.

" Най-засегнатите семейства са към 400 и те ще имат опция за финансово подкрепяне, като то ще е в размер на малко повече от 800 лв. ", изясни Сливенски. Той добави, че ще бъдат предоставени и средства за разчистване, стерилизация и всичко, което е належащо за персонални защитни средства.

По думите му ще продължи и психо-социалната поддръжка , която се оказва от психолози към БЧК Пловдив. " Преди малко разговарях с сътрудници от Пловдив и сега те са там и оказват психо-социална поддръжка на нуждаещите се и раздават хранителни артикули ", сподели Ясен Сливенски.

На 2 септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма .

Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е оповестено бедствено състояние. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.

БЧК оказва помощ на потърпевшите от първия ден на бедствието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР