Над 60 плевенчани досега са се отзовали на призива на

...
Над 60 плевенчани досега са се отзовали на призива на
Коментари Харесай

Десетки доброволци в Плевен ще разнасят лекарства и готова храна на възрастни хора

Над 60 плевенчани до момента са се отзовали на апела на своя кмет Георг Спартански да се включат в акцията за набиране на доброволци, които да оказват помощ на възрастни хора в изключителната обстановка с ковид. Доброволците ще доставят по домовете на нуждаещи се медикаменти по рецептурни книжки или предписания, подготвена храна или хранителни артикули, оповестиха от общинската администрация в Плевен.
Тези спомагателни обществени услуги на Общината ще стартират от на следващия ден, 24 март. Заявки за тях ще се подават от 9.30 до 16.00 ч. всеки ден на тел. 064/ 80 00 11. Първите доставки  ще бъдат изпълнени на 25 март.
Доставената подготвена храна ще се заплаща. Цената за обяд и вечеря е 5 лева с Данък добавена стойност, а единствено за обяд - 3 лева, също с Данък добавена стойност. При поръчки за хранителни артикули доброволците ще посещават домовете, с цел да уточнят количествата и марките на продуктите. Те би трябвало да се легитимират. За получените суми ще бъде формиран и подписан двустранно приемо-предавателен протокол.
През уикендите поръчки за подготвена храна и артикули също ще се извършват. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, чакащи да бъдат признати за обслужване от Общинския домакински обществен патронаж.
Доброволците ще бъдат обезпечени с защитни маски и ръкавици.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР