Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и

...
Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и
Коментари Харесай

СДВР: Над 60 са арестувани след сблъсъците пред бившия Партиен дом

Над 60 души са арестувани при конфликтите сред протестиращи и полицията, оповестиха на брифинг тази нощ зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.
" Ранените служители на реда през днешния ден са.. не мога да изброя какъв брой доста! Има хора с прорезни рани, обгазени, с засегнати очи, с изгаряния по лицето. Само сутринта имаме над 100 потърпевши сътрудници. Ние не се оплакваме от това нещо. Това е нашата работа и нашият дълг. Сутринта бяха арестувани към 35-36 индивида, от вечерното мероприятие към момента продължаваме със задържането на лица, които са в нетрезво положение под влияние на всевъзможни субстанции, оказват опозиция на разнообразни места. Със сигурност са над 60. "

„ Тактиката в целия ден беше ориентирана напълно към щадене на живота и здравето на протестиращи с риск за живота и здравето на служителите на реда ", акцентира още ст. комисар Антон Златанов. По думите му е имало бомби, чукове, железни палки и пръти. Вадени са били от част от палатките на палатковия лагер, които досега полицията не е закачала.

„ Имаме информация за неразрешени предмети в палатките ", добави Златанов.

Пиротехническо вещество се е взривило в полицейски автомобил. Самоделното устройство е хвърлено в колата, откакто протестиращ е счупил едно от стъклата.

Златанов сподели още, че не е обикновено да се приканва към протести и офанзиви против служители на реда и то от средите на политици и общественици.

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели, че полицията изрично не приема опитите за опълчване на българския народ на полицията. " За нас виновни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат кротичък митинг. Хората, които не са пристигнали против възнаграждение или по заповед, би трябвало да се разграничават от провокаторите ".

" Призоваваме към разсъдък, само че сходни дейности няма да се толерират ", съобщи в умозаключение Златанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР