Над 55 млн. долара ще инвестират индийски компании у нас

...
Над 55 млн. долара ще инвестират индийски компании у нас
Коментари Харесай

Индийски компании инвестират 55 млн. долара в страната ни

Над 55 млн. $ ще влагат индийски компании у нас за  реализацията на планове в кратковременен проект. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев при откриването на българо-индийски бизнес конгрес в София.

„ За нас Индия е значим стопански сътрудник в Азиатския район. Показателно за капацитета и взаимния интерес е непрекъснатият растеж на стокообмена и на българския експорт. За последните 10 години двустранният стокообмен се е нараснал близо 3 пъти - от 79 млн. $ през 2006 година на 215 млн. $ през 2016 година ”, съобщи зам.-министър Манолев.

Като образци за сполучливо осъществени планове в страната ни са били посочени такива в региона на земеделието, фармацевтичната индустрия, киноиндустрията. „ Предимствата на ИТ и аутсорсинг бранша у нас също са оценени от индийските вложители ”, акцентира Манолев.

„ Много български компании също имат капацитет да осъществят планове в Индия ”, уточни още зам.-министърът.

По думите му следващо доказателство за това е сполучливото включване на България в акцията „ Направи в Индия ”, инициирана от индийското държавно управление. Нейната цел е привличане на директни задгранични вложения в индустриалния бранш на страната. Няколко български компании към този момент са осъществили капиталови планове в Индия и оперират сполучливо на индийския пазар в региона на интернет технологиите, пакетирането на битум, производството на ветеринарни фармацевтични артикули и други Работи се и по огромен план в региона на възобновимите източници на сила.

Индийската бизнес делегация, която е на посещаване в страната ни, е образувана от Индийския съвет за поощряване износа на електроника и компютърен програмен продукт - конструкция, финансирана от Министерството на търговията и промишлеността на Индия, и от индийския клон на записаната в София Балканско-индийска бизнес асоциация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР