Над 5000 души препълниха бул. "Витоша" в София между преките

...
Над 5000 души препълниха бул. "Витоша" в София между преките
Коментари Харесай

Хиляди подкрепиха втория лифт в Банско

Над 5000 души препълниха бул. "Витоша " в София сред директните "Патриарх Евтимий " и "Солунска ". Те се събраха на шествие в поддръжка на ски спорта и Банско. Начело на колоната потегли вицепремиерът Валери Симеонов. Там са и доста известни персони. Протестиращите носят плакати, които гласят: „ Аз желая да карам ски в България “ и "Не стойте на "Орлов мост ", елате ни на посетители " (явно имитация към зелените, които стачкуваха на Орлов мост срещу решението на държавното управление за втори въжен превоз в Банско - б.р.).

Полицейското наличие в региона е засилено.

През всички тези години една дребна група псевдо еколози пречи за модернизирането на България. Това сподели пред публицисти кметът на Банско Георги Икономов по време на митинга, съобщи "Фокус ".

"Изграждането на втори въжен превоз е нещо, което не е значимо единствено за Банско, а е значимо за цяла България, тъй като за положително или неприятно Банско сега е лицето на зимните спортове у нас. След две седмици в града ще има международна купа по сноуборд, а през идващите три години - международни купи по ски за мъже и дами. Чрез това, което прави Банско за зимните спортове, се популяризира цяла България като зимна ски дестинация. Така че това е едно извънредно значимо решение за цялото българско общество. През всички тези години ни пречеше една дребна група псевдо еколози, които години наред пречат на модернизирането на България. Всички хора, които сме тук, желаеме да се опълчим против "зелените " неистини, тъй като те не престават всеки ден да манипулират публичното мнение. Това би трябвало да спре. Хората, които сме през днешния ден тук и които работим и живеем в Пирин, сме същинските изразители на зелената концепция. Изразяваме своята безапелационна поддръжка за държавното управление и за решението, което взе за смяна в проекта на ръководство, тъй като то е вярно ", сподели той и изясни, че на митинга през днешния ден са кметовете на Гоце Делчев, на Благоевград, на Струмяни и други

"Малко са идеите, които поддържат кметове от разнообразни политически партии ", разяснява още Икономов.

В шествието се включват и известни музиканти. Към хората се причислиха и евродепутата Ангел Джамбазки и вицепремиерът Валери Симеонов, които са бранители на решението, съобщи bTV.

В същото време се организира и митинг срещу застрояването на Пирин

Това е следващата проява, която екоактивисти и цивилен организации вършат с гледище да се отхвърли решението на Министерския съвет от края на предходната година за смяна проекта за ръководство на планината, прекъсването на градежа на втори въжен превоз и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Предишната акция събра хиляди на протестно шествие в София и други 10 града в страната.

В шествието се включи и алпинистът Боян Петров.

„ Протестът е за опазване на природата и да няма строителство отвън законите. Това не са единствено скиори и планинари, 17 града ни поддържат и желаеме Пирин да е цял”, съобщи Петров пред bTV.

Шествието на екозащитниците ще завърши пред постройката на НДК.

Протестът във Варна също събра доста природозащитници. Според тях решението на държавното управление да позволи градежа в Пирин проправя пътя към застрояването и на Северното Черноморие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР