Над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията и на

...
Над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията и на
Коментари Харесай

Иван Гешев дари кръв

Над 50 прокурори, следователи и чиновници на администрацията и на Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор се включиха в първия ден на акцията по безплатно кръводаряване в столицата. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във, и.ф. административен началник на Апелативната профилирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които подариха кръв във Военномедицинска академия в София.



Кръводаряване от магистрати и правосъдни чиновници се организира и в УМБАЛ „ Св. Анна “. Акцията за кръводаряване е по самодейност на управлението на прокуратурата и е по отношение на открития от центровете по трансфузионна хематология спад на искащите да дарят кръв от началото на месец март.



Кръводаряването минава при прецизна организация, тъй че да се подсигурява в оптималната степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите би трябвало да знаят, че осъществените в международен мащаб научни изследвания не оповестяват за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) посредством трансфузия или трансплантация. Следователно, искащите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им.

Прокуратурата с апел за кръводаряване и доброволчество

Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и правосъдни чиновници във ВМА и УМБАЛ „ Св.Анна “ ще продължи и в идващите дни, като към самодейността по места ще се включат и доста магистрати и чиновници от цялата страна.

Ръководството на Прокуратура на Република България изрича признателност към всички, които са дали своя персонален принос в акцията „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот!”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР