Над 50 000 деца са се върнали в клас за

...
Над 50 000 деца са се върнали в клас за
Коментари Харесай

Над 50 000 деца у нас са се върнали в клас за 6 години

Над 50 000 деца са се върнали в клас за 6 години, регистрира министър председателят Денков. Той беседва с регионални шефове и просветителния министър, с цел да набележат ограничения по механизма за обсег на учениците за тази година. Мерки против отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст разискаха държавното управление и институции, ангажирани с казуса, съобщи Българска национална телевизия.

В диалозите участваха министър председателят Николай Денков, представители на министерствата на образованието, на труда и обществената политика, на вътрешните работи, на опазването на здравето, на районното развиване и на финансите.

В диалозите участваха и представители на Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне, Националното съдружие на общините и регионални шефове. Целта е все по-малко деца да остават отвън просветителната система. По данни на Министерството на образованието към предходната година 120 000 деца са били в риск от отпадане от учебно заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР